Beredskabsstyrelsens udsendte til LIVEX-øvelsen.

Foto: Kristian Vinther Brøndum

Den grundlæggende sergentuddannelse har til formål at uddanne nye sergenter til Beredskabsstyrelsens operative afdelinger samt at flytte sergenteleven fra menig til befalingsmand. Derfor fremmer uddannelsen færdigheder, holdninger og adfærd.

 

Uddannelsen, der varer ni måneder, består af en skoledel og en funktionsdel. Skoledelen foregår i Haderslev og Tinglev, hvor eleverne bliver uddannet som mellemledere, instruktører og taktiske førere for hold og grupper. Funktionsdelen foregår på en af Beredskabsstyrelsens fem operative afdelinger (Thisted, Herning, Haderslev, Næstved, Allinge).

Bliv Sergent i Beredskabsstyrelsen

Læs mere om ansøgningsfrist, adgangskrav, uddannelsens opbygning, din karriere og meget mere på Forsvarets karrieresite.

 

Adgangskrav, ansøgning, optagelsesprøve og uddannelsesstart

Det er en forudsætning, at du har eller er i gang med en værnpligtsuddannelse i Beredskabsstyrelsen. Der er åbent for ansøgning to gange om året. Hvis du opfylder kravene, bliver du indkaldt til en optagelsesprøve. Er du blandt de 15 udvalgte, starter du uddannelsen på førstkommende hold enten i februar eller august.

 

Læs om optagelseskrav her

Studerende på FAK?

Sidst opdateret 4. december, 2023 - Kl. 10.00