Webinar ved NATO mission Irak

Foto: NATO Mission Iraq (NMI)

Webinaret foregik i rammen af Freds- og Stabiliseringsfondens program for Irak i samarbejde med NATO’s Defence Education Enhancement Programme og NATO Mission Iraq (NMI).

 

Projektet understøtter NMI med kapacitetsopbygning af irakiske sikkerhedsinstitutioner og rådgivning om sikkerhedssektorreformer. På webinaret deltog forskere, rådgivere, generaler og koordinatorer fra Irak, Danmark og Tjekkiet samt NATO personel i Irak. Webinaret var opdelt i to sessioner, hvor første session fokuserede på årsagerne til ekstremisme og terrorisme, mens anden session fokuserede på udfordringerne for den nationale sikkerhedsstrategi i Irak.

 

Åbningstalerne blev afholdt af Saad al-Allaq, Dekan for DUHMS, Ahmad Hussain, Dekan ved SSRC samt David Vestenskov, Centerchef ved CFS. Herefter blev der leveret oplæg af Dr. Haydar Asskar al-Musawee, Ph.d. ved SSRC, Dr. Dominika Kosarova, Ph.d. ved Centre for Security and Military Strategric Studies, Dr. Qays al-Robaiaa, Ph.d. ved SSRC, og Christian Høj Hansen, fuldmægtig ved CFS.

 

Webinaret er en del af Forsvarsakademiets stabiliseringsengagement, som har fokus på kapacitetsopbygning af irakiske sikkerhedsinstitutioner. Webinaret udgjorde et vigtigt skridt i det fremadrettede engagement, hvor Forsvarsakademiet bidrager til kapacitetsopbygning af de irakiske sikkerhedsstyrkers uddannelsesinstitutioner sideløbende med indhentning af data og viden til egen undervisning og forskning.

 

Center for Stabiliseringsindsatser og Strategic Studies & Research Center planlægger et yderligere webinar til september samt et fysisk seminar i Bagdad til november.