Aktiviteter til Hæreløbet

Der arrangeres en lang række sociale aktiviteter på Hærens Officersskole som for eksempel fredagskaffe, fredagsbar, kadetstævner, Hærløbet, J-dag og meget mere. Foto: Hærens Officersskole

Desuden kan man altid selv finde på noget, der kan samle holdet og opbygge det fælles kammeratskab, som man bogstaveligt talt lever af i krig.

Selskabelighed

Som officer forventes det, at du kan mestre de mere formelle protokoller som kan variere afhængigt af konteksten, institutionen og situationen. Blandt andet ceremonielle protokoller der omfatter reglerne for gennemførsel af militære ceremonier, parader, inspektioner og andre officielle arrangementer. Disse normer bør opfattes som et hjælpemiddel til at lette kommunikationen og fremme glæden ved samvær med andre. Op til de fine selskaber som for eksempel baller, lærer kadetten blandt andet eksercits med kniv og gaffel, at placere servietten korrekt i skødet og at holde albuerne fra bordet.

 

Nyboder

De mange gule og charmerende huse i Nyboder, centralt i København, huser blandt andet dele af Forsvarets folk – her har mange kadetter hjemme, mens de studerer. For når man som kadet er færdig med første del af uddannelsen i Slagelse, og man tilgår uddannelsen på Frederiksberg Slot, kan man efter ansøgning, blive tilbudt en studielejlighed i Nyboder.

Nyboder

Nyboder opførelse blev iværksat på initiativ af kong Christian 4. i 1631. Boligerne - der var planlagt som familieboliger for dygtige folk i flåden - blev lagt i bydelen Ny-København, der opstod, da kongen fordoblede byens areal med en udvidelse mod øst.

Lejlighederne varierer meget i størrelse og stand, og derfor varierer prisen også; men generelt tages der hensyn til, at det hovedsageligt er studerende, som bor der og derfor er huslejen billig. Der er boliger til både enlige, par og små familier.

 

Ifølge kadetterne er der en helt særlig stemning mellem beboerne, når man bor i Nyboder. Man svinger forbi hinanden til en uanmeldt kop kaffe, laver mad sammen eller låner vaskemaskinen hos en af dem, der er heldig at have en installeret. Nyboder er et sted, hvor venskaber skabes og en fantastisk indgang til at falde ind i både bylivet og studielivet.

Kontakt studievejled­ningen

Vil du vide mere om uddannelsen på Hærens Officersskole kan du finde mere information på Forsvarets Karrieresite.

 

Du kan også finde mere vejledning på studievejledningens side her

 

Du kan kontakte studievejledningen på:

 

Tlf.: +45 30 59 73 55 eller +45 41 32 02 00

 

E-mail: fak-ktp-ho-rek@mil.dk

Facebook Feed

Indhold fra Facebook kan ikke vises, da du ikke har accepteret tredjeparts-cookies.

Sidst opdateret 4. juli, 2024 - Kl. 12.54