Medarbejdere på Forsvarsakademiet

Forsvarsakademiet har over 400 civile og militære medarbejdere og som praktikant vil du være en del af en arbejdsplads, hvor forskning, uddannelse og praktiske opgaver går hånd i hånd. Foto: Kamilla Elming Lausten, Forsvarsakademiet

Lige nu søger vi praktikanter til Institut for Strategi og Krigsstudier, Center for Stabiliseringsindsatser, Center for Arktiske Sikkerhedsstudier, Institut for Militære Operationer og Kommunikationsteamet.

 

Læs de enkelte praktikopslag og søg på Forsvarets karrieresite

 

Det er en fordel, at du har interesse for forsvars- og sikkerhedspolitik, forskning inden for det militære interessefelt og militære uddannelser. Flere institutter og centre søger praktikanter, og det giver dig mulighed for at få indblik i et specifikt felt, som passer til dit studie og interesser. 

 

Som praktikant på Forsvarsakadmeiet tilbyder vi dig et inspirerende fagligt miljø, hvor militære og civile fagkundskaber mødes. Vores praktikforløb er designet til, at du kan udvikle dig fagligt, og det giver dig et bredt kendskab til institutternes opgaver samt Forsvarsakademiet som en politisk styret organisation. Praktikforløbet vil også give dig mulighed for at skabe et netværk til Forsvaret samt civile forskningsinstitutioner.

 

Alle praktikpladser befinder sig på Svanemøllens Kaserne.

 

Følgende enheder tilbyder i foråret 2023 praktikpladser

Kommunikationssekteamet søger praktikant med interesse for formidling af militære uddannelser, forskning og udvikling om forsvars- og sikkerhedspolitik. Arbejdsopgaverne indebærer nyheds- og artikelproduktion, udvikling af strategi for sociale medier samt planlægning og udførsel af opslag og nyheder. 

 

Institut for Strategi og Krigsstudier søger praktikanter med interesse for militærhistorie, sikkerhedspolitik, strategi, konflikter, kulturforståelse og lignende. Du vil komme til at arbejde med alt fra tutoropgaver og selvstændige forskningstilknyttede opgaver til planlægning og facilitering af seminarer, konferencer og andre større begivenheder. 

 

Center for Stabiliseringsindsatser søger praktikanter med interesse for sikkerhedspolitik og stabiliseringsindsatser i verdens brændpunkter. Dette inkluderer planlægning og implementering af projekter, research og formidling af sikkerhedspolitiske dilemmaer. 

 

Center for Arktiske Sikkerhedsstudier søger praktikanter med interesse for stormagtsspillet i Arktis, samt Kongeriget Danmarks rolle i Arktis som sikkerhedspolitisk aktør. Centeret leverer undervisning, rådgivning, leverer forskning, samt planlægger seminarer og konferencer, der alt er rettet mod sikkerheds- og forsvarspolitiske udfordringer i Arktis.

 

Institut for Militære Operationer søger praktikanter med interesse for militære operationer og moderne krigsførelse til Center for Landmilitære Operationer. Arbejdsopgaverne vil være præget af en veksling mellem udvikling af landmilitær doktrin og formidling til undervisning af studerende samt professionsfastholdelse som støtte til hærens operative enheder.

Sådan søger du

Ansøgningsfrist for alle stillinger er 20. november 2022 med løbende afholdelse af samtaler. Alle praktikforløb løber til og med 30. juni 2023.

 

Du søger her