Cover af bogen "Rusland som militær stormagt"

Foto: DJØF forlag

Den nye bog ”Rusland som militær stormagt” undersøger Ruslands militære evner – værn for værn, kapabilitet for kapabilitet. Bogen af Niels Bo Poulsen, chef for Institut Strategi og Krigsstudier, og Jørgen Staun, lektor ved Institut for Strategi og Krigsstudier, foretager en omfattende gennemgang af Ruslands væbnede styrker og deres forankring i det russiske samfund og politiske system.

 

Bogen er skrevet af en række danske forskere med speciale i Rusland eller militære anliggender, og den giver læserne en unik baggrund for at forholde sig til Danmarks nabo – den militære stormagt Rusland.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forfatterne bag bogen

Niels Bo Poulsen (1968), ph.d., er chef for Institut for Strategi og Krigsstudier ved Forsvarsakademiet. Han er en af Danmarks ledende militærhistorikere og Ruslandskendere. Hans publikationer omfatter en række bøger og artikler om Første og Anden Verdenskrig, krigsveteraner og Sovjetunionen/Rusland. Fra 1996 til 2008 var han medarbejder i Udenrigsministeriet.

 

Jørgen Staun (1966), ph.d., er lektor i international politik ved Institut for Strategi og Krigsstudier ved Forsvarsakademiet. Han forsker primært i russisk udenrigs- og sikkerhedspolitik. Han har tidligere arbejdet som projektforsker på Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS) og Ruslandskorrespondent for Berlingske Tidende med base i Moskva og Prag. Hans seneste publikationer handler primært om russisk strategisk kultur og Ruslands politik i Arktis.

Download bogen på engelsk

Bogen er også tilgængelig på engelsk.

 

Download den gratis som pdf her.