Overblik
Uddannelser
Efteruddannelse
Skoler
Er du efterretningsanalytiker? Søger du inspiration til at udvikle dine faglige kompetencer? Så er dette analytikerkursus noget for dig. Her får du viden om, hvilke indhentningsmidler og analysemetoder, der leder frem til efterretningsvurderinger, og om hvordan usikkerheder forbundet med efterretninger kan vurderes og formidles.
Foto: Forsvaret
Myndighedsfælles Efterretningsanalytikerkursus henvender sig til efterretningsanalytikere i statens myndigheder.
Kurset har til formål at give den studerende viden om teorier, metoder og værktøjer, der kan understøtte analysearbejde i egen organisation og i et myndighedsfælles efterretningsmiljø.
Adgang til kurset forudsætter en kort eller mellemlang videregående uddannelse, to års relevant erhvervserfaring, samt at den studerende opfylder nedenstående:
Såfremt ovenstående forudsætninger ikke er opfyldt, skal ansøgning vedlægges motiveret indstilling fra nærmeste chef.
Målet er, at deltageren efter endt uddannelse har opnået følgende viden, færdigheder og kompetencer:
Viden
Den studerende vil opnå viden om:
Færdigheder
Den studerende kan:
Kompetencer
Den studerende kan:
Undervisningen gennemføres som fjernundervisning og to tilstedeværelsesmoduler. Under fjernundervisning veksles der mellem online læringsaktiviteter og studiegruppediskussioner samt individuelle opgaveløsninger. Tilstedeværelsen gennemføres som internat og kendetegnes ved korte plenumforelæsninger og dybdegående case-baseret syndikat- og gruppearbejde. Dele af plenumforelæsningerne kan forekomme på engelsk. Pensum vil hovedsagligt være på engelsk.
Det vægtes, at den enkelte studerende er aktiv og engageret og kan bidrage med myndighedsspecifikke erfaringer og betragtninger under de fælles diskussioner og under gruppearbejde.
Uddannelsesbelastningen er rammesat til 5 ECTS (137,5 timer), der fordeles med fjernundervisnig 55 timer, tilstedeværelse 55 timer og eksamen 27,5 timer.
Diskussionsfora:
Som en del af undervisningen forventes det, at den studerende deltager aktivt i de planlagte online diskussionsfora. Disse diskussioner har til formål at afklare, om den studerende har forstået pensum. Desuden skal diskussionerne bidrage til peer-feedback og netværksdannelse.
Opgaver:
Der skal afleveres én hjemmeopgave i løbet af modulet. Opgaven bedømmes som godkendt / ikke godkendt, og skal bestås for at deltagen kan indstilles til eksamen.
Eksamen:
Eksamen gennemføres som en skriftlig prøve, hvor deltagerne skal demonstrere opfyldelse af kursets læringsmål. Besvarelsen må ikke overstige 10 normalsider, og der gives karakter jf. 7-trinsskalaen ved anvendelse af ekstern censur.
Der kan maksimalt optages 28 studerende. Der sigtes efter en balanceret myndighedsfordeling. Kursus gennemføres ikke, hvis der er færre end 10 egnede ansøgere. Ved flere end 24 ansøgere vil kursusledere foretage en individuel vurdering og meddele afslag til de studerende, der ikke kan tildeles kursusplads.
Meddelelse om optag på kursus udsendes senest 03. november 2023.
Tilstedeværelsesperioden gennemføres som ét to-dages internatophold i perioden 8. til 9. januar 2024 i Slagelse samt et fire-dages ophold 19.-22. februar 2024 i Vordingborg
For selvbetalende kursister samt kursister uden for Forsvarsministeriets myndighedsområde er man først endeligt tilmeldt når kursusgebyret er indbetalt. Beløbet kan refunderes ved skriftlig framelding fra uddannelsen senest 25 arbejdsdage før uddannelsens start.
De studerende medbringer internet bærbar computer, som skal kunne kobles op på Forsvarsakademiets undervisningsplatform.
For at kunne få adgang til store dele af pensum skal den studerende forud for kursusstart oprette sig som låner på biblioteket.
Alle bøger, som anvendes i undervisningen, udlånes fra biblioteket.
August 2023
5 ECTS
10 ugers deltidsstudium,
Ét 2 dages internat
Ét 4 dages internat
Start: 02. januar 2024
Slut: 08. marts 2024
Internat: 8.-9. januar
Internat: 19.-22. februar
For ansøgere, der ikke er ansat i Forsvaret eller Hjemmeværnet se under bemærkninger
27. oktober 2023
Major Søren Sjøgren
Center for Værnsfælles
Operationer
E-mail: sosj@fak.dk
FIIN: FAK-IMO-VO02
Tlf.: +45 72 81 77 93
Lektor Maya Mynster Christensen
Center for Værnsfælles Operationer
E-mail: mmch@fak.dk
FIIN: FAK-IMO-VO06
Tlf.: +45 24 20 38 39
Studiekontoret ved Forsvarsakademiet
E-mail: studiekontor@fak.dk
Tlf.: +45 7281 7000