Overblik
Uddannelser
Efteruddannelse
Skoler
Formålet med kursus er udvikle dit doktrinære, analytiske og føringsmæssige niveau inden for kampunderafdelingens indsættelse i offensive, defensive og forudsætningsskabende taktiske aktiviteter mhp. at bidrage til et senere virke som underafdelingschef.
Foto: Forsvaret
Kursus er en del af den strukturelle uddannelse for din udnævnelse til kaptajn af reserven.
Kursus gennemføres som en kombination af teoretisk uddannelse, taktiske opgaver og besøg ved udvalgte underafdelinger i Hæren. Gennemførelsen tilsikrer den fornødne balance i mellem metode/doktrin-forståelse og kendskab til Hærens enheder. Der vil være to internatophold på Frederiksberg Slot, et ved et sjællandsk regiment og to i Jylland.
For at komme på kursus, skal du fremsende en motiveret ansøgning med chefpåtegning. Herudover skal du have en gyldig sikkerhedsgodkendelse.
Eftersom kursets succes er tæt knyttet til kursisternes operative viden og tjensteerfaring – herunder behovet for at favne hærens enheder og tjenestegrene bredt – forbeholdes retten til at anmode om yderligere dokumentation eller udtalelser fra foresatte før optagelse. Ydermere kan ovennævnte medføre, at enkelte ansøgere får afslag til trods for, at det maksimale antal kursusdeltagere ikke er nået.
Du vil opnå følgende viden, færdigheder og kompetencer:
Viden - kursisten kan:
Færdigheder – kursisten kan:
Kompetencer – kursisten kan:
Kursus gennemføres som blended learning indeholdende tilstedeværelsesundervisning og fjernundervisning. Tilstedeværelsesdelen gennemføres med besøg ved Hærens enheder, taktiske overvejelser og udrykninger i terræn. Fjernundervisningen og selvstudie vil være fokuseret på doktrinundervisning.
Den samlede belastning udgør gennemsnitligt,
(Mulig justering af lokaliteter og tidspunkter kan forekomme)
2023
Dato | Sted |
25. til 27. august | Internat: Hærens Officersskole. Introduktion og metodemodul. |
Uge 35 til 37 | I perioden ca. 10t forberedelse samt tre timers onlineundervisning i tidsrum 1900-2200 på en hverdag i en af ugerne. |
14. til 16. september | Internat: Sjælland. Besøg ved en af Hærens enheder samt modul omkring defensive operationer. |
Uge 38 til 40 | I perioden ca. 10t forberedelse samt tre timers onlineundervisning i tidsrum 1900-2200 på en hverdag i en af ugerne. |
5. til 7. oktober | Internat: Jylland. Besøg ved en af Hærens enheder samt modul omkring offensive operationer. |
Uge 41 til 45 | I perioden ca. 10t forberedelse samt tre timers onlineundervisning i tidsrum 1900-2200 på en hverdag i en af ugerne. |
9. til 11. november | Internat: Jylland. Besøg ved Hærens enheder og modul omkring forudsætningsskabende aktiviteter. |
Uge 46 til 48 | I perioden ca. 10t forberedelse samt tre timers onlineundervisning i tidsrum 1900-2200 på en hverdag i en af ugerne. |
2. - 4. december | Internat: Hærens Officersskole. Afsluttende opgave, administration og dimission. |
Bedømmelse og evaluering af den enkelte kursists gennemføres som forløbskontrol. Kursistens standpunkt baseres på primært tre elementer:
Den samlede bedømmelse klassificeres som bestået eller ikke-bestået og der suppleres med en personudtalelse (FOKUS). Her vurderes kursisten på en række forskellige kompetencer indenfor de fire udfaldsrum i forsvarets Ledelsesgrundlag: relationer, stabilitet, fornyelse og resultater i Forsvarets Ledelsesgrundlag. De primære kompetencer vil være analytisk tænkning, faglighed, samarbejde og kommunikation.
Personudtalelsen tager stilling til kursistens parat- og studieegnethed til:
Kursistens nærmeste foresatte fungerer som påtegner, hvilket giver chefen mulighed for at følge kursistens udvikling og kommentere på eventuelle særlige potentialer.
Alle beslutninger om uansøgt afgang træffes af chefen for Center for Landmilitære Operationer og behandles som udgangspunkt jf. VFKBST U.180-7.
Alle ansøgere i eller udenfor Hæren skal sende en ansøgning ad kommandovejen til HR-Partner ved Hærkommandoen, Major Benny Egelykke FRS-BEW@mil.dk.
Ansøgningsfrist: Fredag den 23. juni 2023, kl. 1200.
Du vil modtage et endeligt svar på din ansøgning medio juli 2023.
Ansøgningen skal indeholde:
Kursisten skal være opmærksom på, at uddannelsen er krævende, og at den gennemføres ved siden af civilt arbejde. Kursus forventer, at ansøger afklarer en eventuel ansøgning med sin familie og sin civile chef. Særligt bør der fokuseres på konsekvenserne af tilstedeværelsesmodulerne og studievilkår i fjernundervisnings-/studieperioderne. Det vil normalt ikke være muligt at få fri i tilstedeværelsesmodulerne, og fravær eller sygdom af længere varighed vil medføre afgang fra kursus.
Kursus forbeholder sig retten til, at give kursisterne forskellige vilkår for gennemførelse, f.eks. afhængigt af den enkelte kursists viden, erfaringer og kompetencer.
Kursisten forvaltes og aflønnes af egen enhed. Tilstedeværelsesdage registreres som normal dagsaflønning og tilstedeværelse på VTC efter timeaflønning jf. gældende regler. Timer i fjernundervisning-/studieperioderne registreres ikke. Kursistens tjenestested sørger for indkvartering og transport til og fra kursusstedet. Kursus vil i tilstedværelsesperioderne være internat.
Førings- og planlægningskursus-RES, UAFD udleverer en bærbar computer med Hærens C2IS ved kursusstart. Computeren skal anvendes i forbindelse med stabsarbejde, taktiske opgaver og i studieperioder. Det er kursistens ansvar, at der er en sikkert virkende internetforbindelse under fjernundervisningsperioder.
12 maj 2023
Hærofficerer af reserven M312 og M321
Min. 12, max. 15 kursister
Fem tilstedeværelses-perioder, fem online perioder. I alt 15 tilstedeværelsesdage (fysisk fremmøde) i kursusperioden.
25. august- 4. december 2023
Forsvarsakademiet
Oberstløjtnant Jakob Buus Madsen, Chef for Center for Landmilitære Operationer, Forsvarsakademiet.