Peter Viggo Jacobsen

Peter Viggo Jakobsen er lektor ved Institut for Strategi og Krigsstudier, og er første vært i Forsvarsakademiets nye podcast 'Krigsskolen'. Foto: Marie Prangsgaard, Forsvarsakademiet

Nu kan du lytte til Forsvarsakademiets nye podcast, ’Krigsskolen’, der stiller skarpt på militære emner inden for uddannelse, forskning og analyse. I åbningsafsnittet gæster lektor på Forsvarsakademiet Peter Viggo Jakobsen studiet på Svanemøllens Kaserne for at fortælle om strategisk tænkning. Udover at være en af de mest brugte eksperter i nyhedsmedierne, underviser Peter Viggo Jakobsen nemlig også Forsvarets officerskadetter i strategi:

 

”Jeg starter altid med problemet, når jeg skal undervise et nyt hold: Hvad er det for et problem eller mulighed på dette tidspunkt i verdenshistorien og på dette geografiske sted, vi skal gribe, for at få det maksimale ud af situationen,” fortæller han i podcasten.

 

Peter Viggo Jakobsen går også i dybden med, hvorfor det er vigtigt, at alle i organisationen – fra general til menig soldat - kender det overordnede mål og vejen dertil:

 

”Alt, hvad medarbejderne i Forsvaret, arbejder med, danner nemlig forudsætningerne for, at Forsvaret som militær organisation kan løse de opgaver og nå de mål, politikerne stiller,” siger han.

 

Målet er at dele ud af Forsvarsakademiet viden

Forsvarsakademiet leverer de uddannelser og professionsdannelser, der gør Forsvarets medarbejdere i stand til at løse Forsvarets unikke opgaver, både i dag og i fremtiden. Med ’Krigsskolen’ er det ambitionen at udbrede akademiets  store viden om danske og internationale militære forhold til resten af Forsvaret og til den bredere offentlighed.

 

Lytterne kan blive klogere på militær uddannelse, forskning og analyser på Apple Podcast, Spotify, eller hvor man normalt hører podcasts. ’Krigsskolens’ gæster udtaler sig altid ud fra deres faglige ekspertise og ikke på vegne af Forsvarsakademiet eller Forsvaret.

Kontakt

Har du forslag til temaer eller gæster blandt Forsvarsakademiets undervisere og analytikere, er du velkommen til at kontakte Forsvarsakademiets Kommunikationssektion, der producerer podcasten, på fak-ktp-kom@mil.dk.