Lennart Schou Jeppesen

Lennart Schou Jeppesen er militæranalytiker og underviser ved Institut for Ledelse og Organisation. Foto: Marie Prangsgaard, Forsvarsakademiet

”Selvom vi ikke har lyst til det, så gør vi det. Og selvom vi måske ikke helt kan finde mening i opgaven, så gør vi det alligevel. Ikke kun i ugevis eller månedsvis, men også i årevis. Vi har set i alle krige gennem historien, at soldater kæmper igen og igen, selvom det ser rigtig sort ud.”

 

Moral er så afgørende et element i krigsførelse, at et dårligt udrustet militær med en stærk moral ofte vinder over en modstander bevæbnet til tænderne, men med moralen i bund. Men hvad er moral i et militær, og hvordan underviser man officerer i at opbygge deres egen moral og give den videre til deres soldater? Det fortæller Lennart Schou Jeppesen, militæranalytiker og underviser ved Institut for Ledelse og Organisation på Forsvarsakademiet, om i seneste afsnit af ’Krigsskolen’.

 

Lyt med på Apple Podcast

 

Lyt med på Spotify

 

Anbefalinger

Lennart Schou Jeppesens anbefalinger til dig, der gerne vil blive klogere på moral:

 

 

Du finder Krigsskolen, hvor du lytter til dine andre podcasts. Vores gæster udtaler sig altid ud fra deres faglige ekspertise og ikke på vegne af Forsvaret eller Forsvarsakademiet.

Kontakt

Har du forslag til temaer eller gæster blandt Forsvarsakademiets undervisere og analytikere, er du velkommen til at kontakte Forsvarsakademiets Kommunikationssektion, der producerer podcasten, på fak-ktp-kom@mil.dk.