Debat om samfundssikkerhed på Folkemødet

Dette afsnit af Krigsskolen er optaget torsdag den 13. juni på Folkemødet 2024. Foto: Marie Prangsgaard, Forsvarsakademiet

Halvdelen af danskerne udtrykker nervøsitet for egen sikkerhed som følge af krigen i Ukraine, og svenskerne bliver opfordret til at forberede sig på krig, mens den danske statsminister understreger, at hun ikke har konserves i kælderen. Center for Samfundssikkerhed på Forsvarsakademiet søger svar på, hvad vi i Danmark kan gøre for at styrke robustheden og sammenhængskraften. 

 

Debatten blev modereret af Rasmus Dahlberg, faglig leder ved Center for Samfundssikkerhed, og panelet bestod af forhenværende udviklingsminister Christian Friis Bach, præsident for Røde Kors i Danmark, Jette Runchel, borgmester i Helsingør kommune, Benedikte Kiær, beredskabschef i Bornholms Brandvæsen, Louise Lyng Bojesen og Danske Beredskaber, samt den svenske ambassadør i Danmark, Charlotte Wrangberg.

 

Lyt via Apple Podcast

 

Lyt via Spotify

 

Vores gæster udtaler sig altid ud fra deres faglige ekspertise og ikke på vegne af Forsvarsakademiet eller Forsvaret. Bemærk, at debatten fandt sted, inden Regeringen offentliggjorde sine anbefalinger til borgerne om hjemmeberedskab.

Kontakt

Har du forslag til temaer eller gæster blandt Forsvarsakademiets undervisere og analytikere, er du velkommen til at kontakte Forsvarsakademiets Kommunikationssektion, der producerer podcasten, på fak-ktp-kom@mil.dk.