Michael Zilmer-Johns

Foto: Christian Sundsdal, Forsvarsakademiet

”Private aktører så som Elon Musk og hans internetservice Starlink spiller i dag en vigtig rolle på den moderne kampplads. Derudover knopskyder krigen i Gaza og udfordrer både den globale søfart og forstærker splittelsen i befolkninger langt væk fra Mellemøsten. Og endelig er NATO vokset med Finlands og Sveriges medlemsskab. Alt dette skubber til den internationale sikkerhed - og dermed til Forsvarets fremtidige opgaver.”

 

Det er mindre end to år siden, at den omfattende analyse ’Dansk sikkerhed og forsvar frem mod 2035’ blev udgivet. Dengang tegnede rapporten konturerne af en verden i hastig forandring med stigende stormagtskonkurrence, klimaforandringer og en galoperende teknologisk udvikling.

 

Men allerede i dag er der behov for en opdatering af den såkaldte Zilmer-rapport for at få nye, skelsættende udviklinger med i analysen. Hvad er der sket på den korte tid, og hvordan kan udviklingerne påvirke dansk sikkerhed og Forsvarets opgaver? Det fortæller tovholder på analysearbejdet, Michael Zilmer-Johns, i dette afsnit af ’Krigsskolen’.

 

Lyt via Apple Podcast

 

Lyt via Spotify

 

Michael Zilmer-Johns udtaler sig på baggrund af sin faglige ekspertise og ikke på vegne af Forsvarsakademiet eller Forsvaret. Den tidligere ambassadør er i dag tilknyttet Forsvarsakademiets Institut for Strategi og Krigsstudier efter en lang karriere i Udenrigsministeriet.

 

Anbefaling

Michael Zilmer-Johns’ boganbefaling:

- Bogen The Sleepwalkers: How Europe Went to War in 1914

Kontakt

Har du forslag til temaer eller gæster blandt Forsvarsakademiets undervisere og analytikere, er du velkommen til at kontakte Forsvarsakademiets Kommunikationssektion, der producerer podcasten, på fak-ktp-kom@mil.dk.