[Oprindeligt publiceret af Forsvarsakademiet]

Mange af Forsvarets ansatte løber rigtigt stærkt i øjeblikket, fordi vi som organisation skal lykkes med at løse Forsvarets opgaver på en ny måde i den aktuelle situation. Men det er ikke alle opgaver, der kan løses hjemmefra. Måske er det nu, du har tiden til din personlige kompetenceudvikling?

Sidder du eller dine medarbejdere og mangler noget meningsfuldt at kaste sig over, så udbyder Institut for Ledelse og Organisation en række efteruddannelser, der er digitale, og som du som medarbejder i Forsvaret har adgang til.

FOKUS
De fleste medarbejdere kender Forsvarets FOKUS koncept, men ved du, at der findes et digitalt FOKUS kursus for medarbejdere, som gør dig bedre forberedt til at indgå i din udviklingssamtale?

Du skal forvente, at de fleste skal bruge en times tid på dette kursus.

Forsvarets Ledelsesgrundlag
Vil du blive klogere på, hvordan Forsvaret som organisation arbejder med ledelse, så anbefaler vi, at du kaster dig over det digitale kursus i ”Forsvarets Ledelsesgrundlag”.

Her bliver du indført i det fælles sprog og de begreber, som bruges i Forsvaret, når vi taler om ledelse.  Vi kan se, at der allerede er en øget aktivitet på netop dette kursus, som langt flere har kastet sig over siden midten af marts.

Du skal forvente, at det tager en dag at gennemføre kurset.

Forvaltning
Vi er i gang med at digitalisere en lang række forvaltningsfag, der tidligere indgik på officersuddannelserne. Du har nu mulighed for at tage forvaltningsuddannelser som fx ”Barsel”, ”Værnepligt” og ”lov om ferie”. Det er tre nemme og korte kurser for alle i Forsvaret.

Et andet kursus, der er særligt populært i øjeblikket, er kurset i ”Militær straffe- og discplinarsystem”.

Er du sagsbehandler eller leder?
Hvis du vil udfordre dig selv, så kan du med fordel kaste dig over ”Stabsmetodik – håndbog i stabstjeneste” eller ”Kodeks VII – syv centrale pligter”.

Hvordan tilmelder du dig?
Lyder det som noget for dig eller dine ansatte, så skal du logge på Forsvarets Elektroniske Skole, i daglig tale FELS. Mange af kurserne kan du tilgå på både FIIN og via internettet på www.fels.dk.

Hvis du ikke er oprettet som bruger på FELS.dk,  finder du en vejledning til dette på hjemmesiden, ligesom du kan få hjælp hvis du møder udfordringer med adgang eller kurser. Hjælpen finder du her.