[Oprindeligt publiceret af Forsvarsakademiet]

På Forsvarsakademiet arbejder vi konstant for at skabe relevante og tidssvarende uddannelser med en stærk militær faglighed, og vi deler gerne ud af vores erfaringer med at opbygge militære uddannelser. Vores uddannelsesmæssige opbygning og indhold af officersuddannelserne blev introduceret til en delegation af det ukrainske National Defence University (NDU), da de gæstede Forsvarsakademiet den 17. til 19. februar.

Under introduktionen var der særligt fokus på militære lederuddannelser og moderne digital læring. Her gav NDU udtryk for et behov for større samarbejde med Forsvarsakademiet for at styrke deres internationale profil og indhold på officersuddannelser for samt at sikre, at deres uddannelser lever op til NATO's standarder. De udtrykte samtidig også stor interesse for at lave en fremtidig fælles konference i Kiev sammen med Forsvarsakademiet.

Besøget var arrangeret af Center for Stabiliseringsindsatser ved Institut for Strategi med chef for Forsvarsakademiet Henrik Ryberg som vært, mens delegationen fra NDU var ledet af generalmajor Serhii Salkutsan.