Flyvevåbnet træner over Nordsøen

Flyvevåbnet træner over Nordsøen. Foto: Rune Dyrholm

 

Moodle er den nye digitale læringsplatform, der er udvalgt til at erstatte de to nuværende læringsplatforme på internettet, ATutor og ICEcore, som begge udfases i 2021. Moodle kommer til at imødekomme de øgede krav om fleksibilitet i vores moderne uddannelser og skaber en optimal læringsoplevelse for deltagerne.

Du finder Moodle på lms.fels.dk.

Hvad kan man med Moodle?
Med Moodle vil man som underviser eller deltager opleve flere muligheder og en øget brugervenlighed i fjernundervisningen, så man kan gennemføre uddannelse, når det passer.

I Moodle kan man udvikle uddannelsesforløb med læringsaktiviteter som quizzer, diskussionsfora og gruppearbejde, og man kan optage video og afholde online vejledning eller undervisning for blot at nævne nogle af mulighederne.


Forsvarsakademiet kan bruge Moodle allerede nu
Ansatte på Forsvarsakademiet kan allerede nu logge ind via 00MA-nr. og den adgangskode, der anvendes på internetmailkonto og FAK-cloud. De første uddannelsesforløb, som starter i august, vil være tilgængelige for studerende i juli. Uddannelsescentret vil tage kontakt til hvert institut og aftale, hvilke uddannelser som skal overflyttes fra udviklingsmiljøet.

Hvornår lanceres Moodle for hele Forsvaret?
Moodle bliver tilgængelig for øvrige medarbejdere i Forsvarets koncern i løbet af efteråret 2020. Skal dit kursus bruges nu, skal det derfor fortsat afvikles i ATutor.

Har du et kursus, som du ønsker at gennemføre i Moodle til efteråret, kan du som underviser fra august få adgang til Moodle.

Hvis du har kurser i ATutor, som skal fortsætte i Moodle, vil Uddannelsescentret på Forsvarsakademiet tage kontakt til dig i løbet af august. Når du modtager en mail fra Uddannelsescentret, skal du blandt andet skulle tage stilling til, om kurset skal ”bygges” fra bunden i Moodle, eller om det kan overføres. Fordelen ved at bygge kurset fra bunden er, at du derved kan gøre brug af alle de læringsaktiviteter, som ATutor ikke har i forhold til Moodle. 

Uddannelsescentret er klar med støtte til brug af Moodle
Uddannelsescentret på Forsvarsakademiet vil yde pædagogisk, didaktisk og teknisk støtte til underviserne, så både underviserne og de studerende kan få det optimale udbytte af Moodle platformen.

Hvis du har brug for at kunne oprette uddannelser i Moodle eller har brug for anden teknisk support, skal du gå ind på fels.dk/felssupport og oprette en sag.