[Oprindeligt publiceret af Forsvarsakademiet]

Bogen Internal Kurdish Coherence: Analyzing Alliances, Capacities, Threats, and Political Objectives of Kurdish Groups and Parties in Syria and Iraq 2015–2017 er skrevet af konsulent David Vestenskov, Forsvarsakademiet, i samarbejde med cand.scient.pol. Andreas Høj Fierro.

Den omhandler Islamisk Stats fremmarch i 2014 rystede verdenssamfundet, især med den irakiske hærs fejlslagne forsøg på at holde standen. De kurdiske militser høstede stor international opmærksomhed og anerkendelse for deres effektive kamp mod IS, og med deres fokus på menneskerettigheder og lighed mellem kønnene der står her i skarp kontrast til IS’ brutale adfærd.

Bogen er et resultat af empirisk drevet forskning baseret på primære og sekundære kilder, og den har allerede vakt interesse ud over Danmarks grænser. Det vidnede den store tilstedeværelse fra ambassademiljøet om til boglanceringsarrangementet den 7. maj 2019. Forfatterne har skrevet bogen med ambitionen om at bidrage til et forholdsvist nyt forskningsområde og dermed bidrage til eksisterende litteratur og ikke mindst inspirere til fremtidig forskning.

Tilgå bogen online eller få den tilsendt gratis som hard-copy

Du kan finde bogen som open acces online her, ligesom den er trykt i et begrænset antal hard-copies, der kan rekvireres efter først-til-mølle princippet. Ønsker du bogen tilsendt som hard-copy, skal du skrive dit fulde navn og adresse til e-mailen chha@fak.dk, hvorefter du modtager den med posten uden beregning.

Bogen er udgivet af forlaget Scandinavian Military Studies, som også udgiver tidsskriftet Scandinavian Journal of Military Studies.

Spørgsmål om bogen kan rettes til forfatterne via e-mail til David Vestenskov på dave@fak.dk og Andreas Høj Fierro på andreasfierro@hotmail.com.