[Oprindeligt publiceret af Forsvarsakademiet]

Podcastserien I røg og damp for Danmark - fortællinger fra den danske flådes historie præsenterer spændende fortællinger fra Søværnets historie, som du nu kan lytte til på Podbean. Serien består af to afsnit, der vil gøre dig klogere på spændende fortællinger med highlights fra den danske flådes 500 år lange historie.

I studiet er Søren Nørby, ph.d. og forsker ved Institut for Militærhistorie, Kulturforståelse og Krigsteori, og interviewer Edith Lauglo Endsjø, kommunikationskonsulent. Se playlisten med podcastserien på Podbean og del den gerne med dit historieinteresserede netværk.

 


  • Afsnit 1: Fortællingen om ulykken og forliset af Danmarks første ubåd ’Dykkeren’ i 1916.

    Lyt til den spændende fortælling om forliset af Danmarks første ubåd ’Dykkeren’ i 1916. En historie om hvorfor Danmark fik ubåde som nyt våbensystem, hvilke opgaver ubådene havde under Første Verdenskrig, og hvad der skete, da Danmarks første ubåd ’Dykkeren’ forliste i en ulykke. En historie om lederskab, mod, liv og død.

  • Afsnit 2: Fortællingen om omstændighederne ved hele den danske flådes sænkning under Anden Verdenskrig i 1943.

    Lyt til den spændende fortælling om den danske flådes situation under Anden Verdenskrig og besættelsen fra Tyskland. Bliv klogere på hvorfor chefen for flåden tog en meget drastisk beslutning om at sænke hele flåden selv i august 1943. En historie om krig, politik og dramatiske beslutninger.