[Oprindeligt publiceret af Forsvarsakademiet]

I begyndelsen af oktober arrangerer Forsvarsakademiet i samarbejde med Arktis Kommando og Grønlands Universitet, Ilisimatusarfik, en sikkerhedspolitisk konference i Nuuk med titlen "USA, Rusland og Kina i Arktis – Sikkerhedspolitiske udfordringer".

På konferencen deltager flere specialister fra både Grønland, Danmark, Færøerne, Norge og Canada mv. Konferencen er rettet mod embedsmænd i både Selvstyret i Grønland og Danmark, eksperter, forskere og Forsvarets øverste ledelse med videre.

I forbindelse med konferencen bliver der den 2. oktober kl. 19:00-21:00 arrangeret et åbent seminar og debat med anerkendte forskere fra Forsvarsakademiet for alle inklusiv pressen på Hotel Hans Egede.

Arrangementet vil blandt andet komme ind på spørgsmålene:


  • Hvad betyder stormagternes konkurrence og stigende militære tilstedeværelse i Arktis for Rigsfællesskabet?
     
  • Hvilke konsekvenser kan Trumps øgede interesse for Grønland have for Rigsfællesskabet?

Blandt de deltagende forskere er Ph.D. Camilla T.N. Sørensen, lektor og Ph.D. Peter Viggo Jakobsen, lektor og Ph.D. Jørgen Staun, lektor og Ph.D. Jon Rahbek-Clemmensen samt major og MA Steen Kjærgaard. Arrangementet modereres af adjunkt Rasmus Leander Nielsen fra Ilisimatusarfik og kommunikationsansvarlig ved Forsvarsakademiet Edith Lauglo Endsjø.

Efter indledende oplæg vil der blive åbnet for debat og spørgsmål. Herefter er der mulighed for at netværke over kaffe og kage.

Oplæggene foregår på dansk, men der vil være mulighed for at lytte med og stille spørgsmål på grønlandsk.

Arrangementet er gratis og åbent for alle – både borgere og presse. Tilmelding er ikke nødvendig.

Vi glæder os til at se dig!

Tid: Onsdag den 2. oktober 2019, kl. 19:00 – 21:00.
Sted: Hotel Hans Egede, Nuuk.

For mere information kontakt:
Kommunikationsansvarlig ved Forsvarsakademiet
Edith Lauglo Endsjø
eden@fak.dk

Download pdf