[Oprindeligt publiceret af Forsvarsakademiet]

Hvad vil Rusland, og hvordan skal vi forholde os til et mere aktivt Rusland?

Reading Russia Right samler nogle af verdens førende Ruslandsforskere, så de hver især og i dialog med hinanden kan bidrage til Forsvarets forståelse af Rusland. Konferencen er åben for offentligheden, men afholdes i regi af relevante fag blandt Forsvarsakademiets master-, diplom- og sprogofficersuddannelser.

Formålet er at give deltagerne i disse fag og konferencens andre gæster en nuanceret opfattelse af, hvordan man skal forstå Ruslands udenrigs- og sikkerhedspolitik, og hvordan vi skal forholde os til Rusland anno 2018.
 
Konferencen åbnes af chef for Forsvarsakademiet, Kontreadmiral Henrik Ryberg, og keynote speaker er en af nutidens mest prominente Ruslandsforskere, Professor Richard Sakwa fra Universitet i Kent. Resten af dagen er inddelt i to hovedsessioner, hvor internationale forskere kommer med indlæg, der lægger op til paneldebat om, hvordan vi skal forstå og forholde os til Rusland som udenrigs- og sikkerhedspolitisk aktør.

Konferencen, som er engelsksproget, finder sted i Ridehuset på Frederiksberg Slot fra 9:00-15:00. Tilmeld dig via Trippus.

Se programmet her (engelsk).