[Oprindeligt publiceret af Forsvarsakademiet]

I februar 2017 holdte Forsvarsakademiet i samarbejde med det pakistanske National Defence University en konference i Islamabad omhandlende regionale sikkerhedsdynamikker og potentialet for regionalt sikkerhedssamarbejde mellem Afghanistan, Pakistan og Iran.
Eksperter – militære såvel som civile - fra Afghanistan, Pakistan, Iran og Danmark deltog på konferencen, de forskellige perspektiver, analyser og anbefalinger kan læses i rapporten 'Carving Out a Vision for a Brighter Tomorrow', der udgives af FAK og Pakistans National Defence University.

Rapporten indeholder referater fra konferencen med et særligt fokus på de mange anbefalinger, som er rettet imod regionale beslutningstagere og interessenter. Selve rapporten indeholder mange nuancer og perspektiver, som er relevante for alle, der ønsker indsigt i regionale udfordringer og særligt i forhold til relationen mellem Afghanistan og Pakistan.
Konferencen og rapporten er lavet i rammen af Freds- og Stabiliseringsfondens Afghanistan-Pakistan program for tillidsopbygning og militært samarbejde.

Rapporten kan læses her