[Oprindeligt publiceret af Forsvarsakademiet]

Det er en ny spilgenerator til pc, der hurtigt og nemt – også for ikke-IT-nørder – kan udvikle små spil eller simulationer til uddannelse.

På plenumindlægget viste Bob Ludvigsen og Ramon Roset fra Center for Fjernundervisning på FAK, hvordan man på en lille ½ time kan udvikle en simulation til brug på FELS med udgangspunkt i nogle forberedte skabeloner.

Brug af spil og simulation kan styrke læring og motivation, fordi læringsaktiviteterne gennemføres i en virkelighedstro model, hvor der er mulighed for at afprøve forskellige muligheder, som ligner den virkelige verden. Den studerende lærer om emnet ved at prøve de rigtige procedurer efter behov og ofte med mange gentagelser. Jo mere en simulation til uddannelsesbrug er udbygget, jo større muligheder er der for, at den studerende kan eksperimentere og lege med mulighederne. Det forøger læringsudbyttet.

Du kan se en YouTube-video fra Bob og Ramons indlæg her. Fra denne video skal fremhæves enkelte klip:

 

  • Hvad er Virtual World Sandbox, se minuttal 4:00 min.
  • Introduktion til udvikling af en simulator til en radar, se minuttal 5:30.
  • Selve udviklingen af simulationen gennemføres fra minuttal 08:50 til ca. 29.
  • Demo af simulationen gennemføres i play-mode og på FELS fra minuttal 29:30 – ca. 32.

 

Ud over dette indlæg om Virtual World Sandbox var der mange andre spændende indlæg på FU-temadagene. Du kan se de forskellige videooptagelser her.