[Oprindeligt publiceret af Forsvarsakademiet]

Med seneste forsvarsforlig i 2014 fik Danmark for første gang en specialoperationskommando og fulgte dermed i fodsporene på en række tætte allierede, der de senere år har opprioriteret netop specialoperationer.

Men hvad er det specielle ved specialoperationer? Hvilke af Danmarks sikkerhedspolitiske prioriteter skal danske specialstyrker først og fremmest understøtte? Hvilke muligheder og udfordringer indebærer oprettelsen af en dedikeret kommando?

Forsvarsakademiet og Specialoperationskommandoen er værter for konferencen Interdiciplinary Perspectives on Special Operations Forces. Konferencen afholdes den 13. oktober 2016 i Ridehuset på Frederiksberg Slot.

Konferencens formål er at samle politikere, førende internationale forskere, ledende officerer fra ind- og udland, journalister og en interesseret offentlighed til en drøftelse af specialoperationstyrkers rolle og potentiale. Oplægsholdere og paneldiskussioner vil tage udgangspunkt i tre temaer:

  • Leading and organizing for strategic effect 
  • Professional entrepreneurship and self-perceptions in Special Operations Forces
  • Political and popular perceptions of Special Operations Forces

 

Forsvarsakademiet byder på morgenmad og frokost begge dage. Tilmelding skal ske senest den 20. september 2016 via henvendelse på: ifs-p03@fak.dk 

Da der er begrænset antal deltagerpladser, er en tilmelding først registreret, når man modtager en bekræftelse.
Konferencen vil blive afholdt på engelsk.
 
Læs mere om oplægsholderne og programmet her.