[Oprindeligt publiceret af Forsvarsakademiet]

Denne sommer runder vi 30 årsdagen for den tyske Historikerstreit – en kompleks og langvarig debat om nazismens og jødeudryddelsens plads i Tysklands historie. Debatten kan godt se ud til kun at have interesse for historikerne, men i bund og grund var Historikerstreit ikke kun en historisk debat, men en strid om Tysklands identitet. I sidste ende havde Historikerstreit en så stor betydning, at det påvirkede stort set alle aspekter af den tyske offentlighed og ikke mindst Tysklands sikkerhedspolitik og dens brug af væbnede styrker.

Tyskland er et slående, men ikke enestående eksempel på en nation, som kæmper for at komme ovenpå igen efter traumatiske og monumentale episoder i historien.

Den 23. august 2016 er Forsvarsakademiet vært for en endags konference, som diskuterer hvordan forskellige nationers sikkerhedspolitik og deres brug af væbnede styrker er blevet påvirket af fortiden.

Der vil være talere fra en række europæiske lande, og efter hver præsentation vil publikum efterfølgende have mulighed for at stille spørgsmål. 

Læs mere og se programmet her