[Oprindeligt publiceret af Forsvarsakademiet]

Fremkomsten af sociale netværk har gjort virksomheder og offentlige myndigheder særdeles eksponerede og sårbare over for det såkaldte Social Engineering – manipulation af mennesker gennem it-systemer. Det har medført en ny form for målrettede cyber-angreb.

Den nyeste indsigt i brud på sikkerheden viser, at omkring 90% af sikkerhedshændelser omfatter det menneskelige element. Selv store virksomheder, der har investeret i omfattende sikkerhedsforanstaltninger, og ofte opererer på verdensplan, har oplevet angreb, der udnytter det menneskelige element af sikkerhed – en ofte overset risiko i sikkerhedsarkitekturen.

En række af Danmarks førende sikkerhedsforskere og –organisationer har netop afsluttet en virksomhedsrettet forskning i Social Engineering. Forskningen har ført til tankevækkende resultater, der præsenteres ved en åben workshop den 29. januar. Med udgangspunkt i denne helt nye forskning, vil dagens workshop vise, hvor stor sårbarheden er over for Social Engineering og dermed øge bevidstheden hos danske virksomheder og offentlige myndigheder. Afslutningsvis vil forskergruppen give vigtige anbefalinger til, hvordan man kan beskytte sig mod truslen fra Social Engineering.

Alexandra Instituttet, Center for Sikkerhedsindustrien i Danmark (CenSec), Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut (DBI), Danmarks Tekniske Universitet (DTU), Forsvarsakademiet og Innovationsnetværket for Produktion inviterer til åben, dansksproget workshop om Social Engeneering og cyber-angreb.

Tidspunkt:    29. januar 2016 09:00-12:00

Sted:            Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut, Jernholmen 12, 2650, Hvidovre

Program:

09:00  Internetsikkerhed: en afgørende faktor i den kritiske infrastruktur
Carsten Hvid Challet, Chef for IT-sikkerhedsdivisionen, TDC Sikkerhed

09:40  Social Engineering & Vulnerability Assessment
Dennis Hansen, Efterforskningskonsulent, DBI

10:20  Kaffepause

10:45  Social Engineering: Awareness & Forebyggelse
Christian Jæhger, Politiets Efterretningstjeneste (PET)

11:30   Paneldebat og diskussion om undersøgelsens resultater
Jesper Florin & Dennis Hansen, DBI, Gert L. Mikkelsen, Alexandra Instituttet & Christian Jæhger, PET

12:00   Tak for i dag, uformel networking og sandwich
Mere info: Jesper Florin (jfl@dbi-net.dk), Dennis Hansen (deh@dbi-net.dk) eller Klaus Bolving (klaus@censec.dk).

Tilmelding: Githa Grum-Schwensen, mail: githa@censec.dk eller tlf.: +45 5213 1541.

Tilmeldingsfrist: 27/1 kl. 12.00. Deltagelse er gratis, men no-show fee (250,00 kr.) opkræves, hvis tilmeldte udebliver eller melder fra efter tilmeldingsfristen.
Vel mødt til en tankevækkende og lærerig eftermiddag.