[Oprindeligt publiceret af Forsvarsakademiet]

Forsvarsakademiet deltager igen i år til Folkemødet på Bornholm, denne gang med et større og bredere program fra sikkerhedspolitiske debatter, over uddannelse og fysisk træning. 

Se alle Forsvarsakademiets events på Folkemødets program

Morgentræning med Forsvaret
I tro militærstil starter vi to af dagene på Folkemødet med cheferne for officersskolerne, som giver dig 10 minutters god morgentræning, og en god start på dagen. Så er vi i gang...

Morgentræn med Forsvaret på Folkemødet 

Dilemmaspil – hvilket valg træffer du? 
Hærens, Søværnets og Flyvevåbnets Officersskole inviterer dig helt ind bagved, der hvor de svære beslutninger træffes. Forsvarets militære ledere står hver dag overfor store, etiske beslutninger. Vi tager dig ind i det univers, hvor beslutninger kan betyde liv eller død. I en uformel ramme sætter vi fokus på udvalgte dilemmaer, som ekspertpanelet og publikum vil blive inddraget i – hvilken beslutning træffer du?

Dilemmaspil: Operative ledelsesdilemmaer i Flyvevåbnet
Dilemmaspil: Operative ledelsesdilemmaer i Søværnet
Dilemmaspil: Når ’Krigen’ er virkelighed

Få indblik i cybersikkerhed og pirateri 
Trusler på internettet bliver kun større og mere komplekse. Derfor sætter vi fokus på din cybersikkerhed. Chef for Center for Cybersikkerhed, Thomas Lund-Sørensen, Social Media-rådgiver, Benjamin Rud Elberth, og analytiker ved Forsvarsakademiet, Thomas Elkjer Nissen, tager fat i debatten om danskernes sikkerhed på nettet og på de sociale medier. Bliv klogere på, hvordan sociale medier kan blive udnyttet til spionage og propaganda.

Trusler på havene omkring Afrika er en udfordring. Danske rederier, søfolk og Søværnet oplever stadig angreb fra pirater. I debatten ’Pirateri i Afrika’ kan du høre om de forhold, der skaber pirateriet, om de konsekvenser det har for rederier og søfolk. Panelet består blandt andre af sprogofficer Christian Aziz, der har sejlet i Adenbugten, studeret Somalia og mødt somaliske stammeledere.

Hvor (u)sikre er dine profiler på de sociale medier?
Pirateri i Afrika – har Danmark en effektiv strategi?

Militære tilgange inspirerer uddannelsessystemet  
Tænketanken DEA, Danmarks Akkrediteringsinstitution og Forsvarsakademiet tager en debat om de praktiske uddannelser i Danmark. Når soldaterne drager i krig, kan ny, opdateret viden være et spørgsmål om liv eller død. I denne debat overfører vi Forsvarets tankegange til velfærdsstatens fronttropper såsom lærere, sygeplejerske og pædagoger. Vi stiller spørgsmålet: Er uddannelsesinstitutionerne og arbejdsmarkedet gode nok til at sørge for, at fagfolk har adgang til den nyeste viden, de har behov for?

Livsvigtig viden – Kan viden fra praksis redde Danmark?

Debat og sø-historier om Arktis 
De arktiske lande mødes for at debattere betydningen af klimaforandringerne på Arktis. Blandt andet kommer panelet ind på  kontinentalsokkel, retten til havbunden og militarisering af Arktis. Med et panel bestående af blandt andre den franske ambassadør André Giroux, den amerikanske ambassadør Rufus Gifford, Igor Kolodin fra den russiske ambassade og Forsvarsakademiets kontreadmiral Nils Wang, er der lagt op til en spændende debat.

Du kan derudover opleve kontreadmiral Nils Wang fortælle om livet som sømand på det Grønlandske hav, når journalist og forfatter Martin Breum spørger admiralen om de mange oplevelser i Søværnet.

Claiming the Arctic – Conflict or Cooperation?
Is, skumsprøjt og Rigsfællesskab – fortællinger fra Grønland

Forsvarsakademiet vil være at finde på havnepladsen og Nordlandspladsen. Følg os på Twitter på @fak_dk 

Vi glæder os til at se jer på dette års Folkemøde på Bornholm, som løber af stablen den 16.-19. juni.