[Oprindeligt publiceret af Forsvarsakademiet]

Med denne samarbejdsaftale er der er tale om en rammeaftale, der skal styrke forskning- og udviklingsaktiviteterne på begge institutioner.

 
 

   
- Med aftalen ser vi nogle gode muligheder for at kvalitetssikre vores nuværende forskning og undervisning samt udvikle vores nuværende tilbud, siger Forsvarsakademiets dekan Ole Kværnø.

Den indgang er UC SYD’s rektor enig i, og hun peger desuden på, at det giver god mening i forhold til at effektiv drift af et område som uddannelsesudvikling.

- Der er en række områder, hvor vores undervisning ligner hinanden ret meget. Og så kan vi sidde og udvikle hver for sig, men resultatet bliver naturligvis bedre, hvis vi er sammen om opgaven, siger rektor Birthe Friis Mortensen.

De to parter er også enige om, at når de indgår en forpligtende samarbejdsaftale, så er rammerne også skabt for at kunne tage nye initiativer.

- Det ligger lige for, at vi kan afprøve mulighederne for nye tiltag på hinanden. Vi går måske hver især og pusler med udviklingsmulighederne på en bestemt gren af en uddannelse eller i vores forskning. Ved at drøfte dem med hinanden, får vi kritiske øjne på, men også øjne der kan sætte gang i videreudvikling, siger Ole Kværnø.

- Vi har et stærkt fokus på innovation, og det gælder naturligvis også indholdet i vores uddannelser, og den måde vi udbyder dem på. Og jeg er helt enig i, at flere kritiske øjne skaber det bedste resultat, siger Birthe Friis Mortensen.

Forsvarsakademiet ser frem til det nye samarbejde med UC SYD.