[Oprindeligt publiceret af Forsvarsakademiet]

Forsvarsakademiet var at finde i en stor del af Folkemødets sikkerhedspolitiske debatter og mere til. Men ud over de mere seriøse debatter om pirateri, NATO, Arktis, sociale medier og privatisering af Forsvaret, tog officersskolecheferne teten på morgentræning med Forsvaret, og kontreadmiral Nils Wang fortalte røverhistorier fra Grønland til aftenkaffen.
 
En ny satsning var dilemmaspil om hhv. Søværnets, Flyvevåbnets og Hærens ledelsesmæssige udfordringer, når dilemmaerne hober sig op i pressede situationer. Det handler om liv og død – og nogle gange står valget mellem at skåne civile eller rede sine egne soldater. Publikum blev spurgt, og debatten blev meget nærværende og relevant, da både eksperten, politikeren og premierløjtnanten, der har oplevet det hele på egen krop, sad med i panelerne.
 
Forsvarsakademiet holdt i år til i Forsvarets egen undervisningsbus Check Point One, som under alle arrangementer blev fyldt op til sidste plads.
 
Tak til alle som deltog i vores debatter. Vi ses igen næste år!Morgentræning med Forsvaret var blot et af de mange arrangementer, Forsvarsakademiet havde stablet på benene under Folkemødet 2016.


Dilemmaspillet "Når 'krigen' bliver virkelighed" gav fulde huse, og de etiske dilemmaer gav publikum noget at tænke over.