[Oprindeligt publiceret af Forsvarsakademiet]

Bogen er skrevet af Claus Bundgård Christensen, Peter Scharff Smith og vores egen forsker og chef for Institut for Militærhistorie og Krigsteori, Niels Bo Poulsen. Det er årets julegave til den historieinteresserede.

 
Bogen har fået seks stjerner i både Politiken og Berlingske og kaster lys over historien om Waffen-SS. Fra organisationens start som livgarde for Hitler til en hær, hvor omkring 1 million mand passerede igennem og op til i dag, hvor Waffen-SS anses som et fascinationsobjekt. Originale effekter fra Waffen-SS sælges for titusinder af kroner i det internationale samlermiljø, der er en omfattende fascinationspræget litteratur om emnet, og organisationen dyrkes af reenactorer. Et godt eksempel på dette ses på billedet, her er et ungt kinesiske brudepar, som vel at mærke ikke er nazister. Dog er brudgommen alligevel trukket i en original Waffen-SS uniform på sin bryllupsdag.

Deltag i konkurrencen

Du kan deltage i konkurrencen på Twitter, hvor du blot skal retweete vores tweet omkring konkurrencen - tweetet finder du her. Det er kun nødvendigt at retweete vores tweet én gang for at deltage i konkurrencen. Vi trækker derefter lod blandt deltagerne og kontakter de heldige vindere over Twitter.

Præmien kan ikke ombyttes til kontanter og bliver sendt til vinderne. Alle i og uden for Forsvaret kan deltage (undtagen kommunikationsafdelingen på Forsvarsakademiet, der trækker lod blandt deltagerne). Ydermere er det kun enkeltpersoner inden for Danmark, der kan deltage.

Konkurrencen varer fra d. 1. til d. 14. december. Held og lykke.