[Oprindeligt publiceret af Forsvarsakademiet]

I anledning af at lektor Peter Viggo Jakobsen ved Forsvarsakademiet er nyudnævnt deltidsprofessor ved Center for War Studies ved Syddansk Universitet, holder han en tiltrædelsesforelæsning den 2. juni kl. 15 i lokale u150, SDU.

Forelæsningen vil blive efterfulgt af en paneldebat om trends inden for europæisk sikkerhed med bl.a. Peter Viggo Jakobsen (deltidsprofessor ved Center for War Studies), Joachim Finkielman (forsvarsrådgiver, NATO) og Theo Farrell (Professor og leder af Departement of War Studies, King's College, London).

I sin tiltrædelsesforelæsning vil Peter Viggo Jakobsen fokusere på den europæiske villighed til at deltage i USA-ledede, eller ønskede, operationer udenfor Europa.

"Vi er nu nede på tre allierede i Europa, som man kan forvente møder op og kæmper på regulær basis - Danmark, Frankrig og Storbritannien. Norge og Holland dukker måske op på en god dag, men du kan ikke regne med dem mere - de deltog ikke i flyoffensiven mod Libyen i 2011.

Irak og Afghanistan øgede den generelle uvilje i Europa mod at deltage i sådanne operationer, og nu har Putin givet europæerne en perfekt undskyldning til ikke at udføre lignende operationer igen. Spørgsmålet er derfor nu, hvad mulighederne fremadrettet er for Europa."

Program:

15:00 – 15:50  - Tiltrædelsesforelæsning af Peter Viggo Jakobsen (adjunkt, CWS): De tre musketerer - fremtiden for europæiske ekspeditionsoperationer.

16:00 – 17:15 - Paneldebat: Trends inden for europæisk sikkerhed, af Peter Viggo
 Jakobsen, Joachim Finkielman and Theo Farrell, blandt andre.

Arrangementet er åbent for alle. Tilmeld dig på Facebook.