[Oprindeligt publiceret af Forsvarsakademiet]

 
Forfatter og økonom Dr. Loretta Napoleoni præsenterede ved årsdagen sine synspunkter omkring, hvordan Vesten og særligt Europa må tage et skridt hen imod Islamisk Stat for at komme truslen fra samme til livs.
Fødselsdagen blev fejret med et lukket arrangement for medarbejdere, studerende og inviterede gæster, heriblandt H.K.H. Prins Joachim samt en række af Forsvarets øverste chefer samt forsvarsattachéer fra en række lande.

Programmet indeholder blandt andet tale af chef for Forsvarsakademiet kontreadmiral Nils Wang og en gæsteforelæsning med titlen ”The Islamic State and Future Perspectives” af Dr. Loretta Napoleoni, som gav årsdagen et gran af den alvor, som akademiets forskere og undervisere hver dag arbejder med. 
 
I sin tale til gæster og medarbejdere lagde chefen vægt på de store forandringer på uddannelsesområdet, som har fyldt på Forsvarsakademiet de seneste år.

- De sidste tre år har Forsvarsakademiet implementeret en række ændringer i forhold til akkreditering af den nye masteruddannelse Master i Militære Studier, officersuddannelserne og integrationen af de tre officersskoler. Samtidig har vi konstant fokus på at levere 1. klasses undervisning, og jeg vil ved denne lejlighed gerne takke alle medarbejdere for deres indsats, sagde kontreadmiralNils Wang bl.a. i sin tale.