[Oprindeligt publiceret af Forsvarsakademiet]

Arktis tiltrækker sig international opmærksomhed som aldrig før, og Grønland, verdens største ø, har en central placering i debatten. Alligevel står Grønland for mange som et mysterium - fascinerende og fremmed.

”The Greenland Dilemma”, som tidligere er udgivet på dansk under navnet Balladen om Grønland, er den første bog på engelsk om det moderne Grønland, om landets stigende og afgørende betydning i et internationalt perspektiv, og om hvordan Danmark og Grønland prøver at sameksistere i kølvandet på 300 års kolonialisme-lignende forhold. Grønland er stadig under dansk suverænitet, men mange grønlændere mener, at Grønland på et tidspunkt burde blive et selvstændigt land. Om det nogensinde sker, vil tiden vise.

Under alle omstændigheder er det afgørende, at det internationale samfund begynder at forstå implikationerne, så misforståelser kan erstattes af opdaterede og informerede perspektiver.

Til boglanceringen vil flere af emnerne i Martin Breums bog blive diskuteret, såvel som sikkerhedsmæssige perspektiver og dilemmaerne set med grønlandske briller. Arrangementet foregår på engelsk.

Oplægsholdere

Nils Wang, Kontreadmiral og chef for Forsvarsakademiet (introduktion)

Martin Breum, journalist og forfatter

Nauja Bianco, seniorrådgiver, Nordisk Ministerråd

Johannes Riber Nordby, militær forsker, Forsvarsakademiet


Tid og sted

Den 21. maj 2015, kl. 14-16 
Forsvarsakademiet, auditorium 118, Ryvangs Allé 1, 2100 København Ø

Tilmeld dig boglanceringen ved at sende en mail til sekretær Tina Sørensen, pd-a07@fak.dk, senest den 17. maj 2015.

Bogen ”The Greenland Dilemma” vil blive udgivet som ePub fra den 21. maj på www.fak.dk