[Oprindeligt publiceret af Forsvarsakademiet]

- Folkemødet 2015 var en stor succes for Forsvarsakademiet. Alle vores arrangementer var velbesøgte og det bekræfter mig i, at vi er en væsentlig og anerkendt institution i Danmark, siger kontreadmiral Nils Wang, chef for Forsvarsakademiet, som selv deltog i flere debatter og udnyttede lejligheden til at knytte kontakter med væsentlige spillere på uddannelsesområdet som fx Professionshøjskolen Metropol, Københavns Erhvervsakademi (KEA) og Roskilde Universitet (RUC).

Også dekan Ole Kværnø var sammen med militæranalytikerne Johannes Riber Nordby og Thomas Nissen aktive deltagere i debatterne.

- Vi havde nogle virkelig gode debatter. Vi fangede både den almene interesse med debatter om brændpunkter ude i verden og fik nogle gode snakke med fagfolk inden for vores områder, siger Ole Kværnø og tilføjer, at rammerne på Marinehjemmeværnets skib Hjortø var perfekte og tiltrak både lægmand og fagfolk.

Seriøse emner med folkelig stemning
Selvom Forsvarsakademiets program bød på mere alvorlige emner, var stemningen i debatterne munter og der var plads til anekdoter og godmodige stikpiller til med-debattørerne.  Som da chef for Forsvarsakademiet fortalte den canadiske ambassadør i Danmark, hvorfor den grønlandske ø Hansø i virkeligheden blev indtaget af Canada, nemlig af indenrigspolitiske årsager – til stor moro for publikum og resten af panelet.

Se videoer fra Forsvarsakademiets debatter om Arktis, cyberkrig, IS, pirateri og dansk forsvars fremtid på YouTube og se tweets’ne der blev lagt op undervejs på Twitter @fak_dk.

Se sammendrag af Forsvarsakademiets deltagelse på Folkemødet 2015  i videoen nedenfor.