[Oprindeligt publiceret af Forsvarsakademiet]

"Det er umuligt at forstå borgerkrigen i Syrien, hvis ikke man forstår baggrunden for krigen. Denne bog forklarer netop det uforståelige. Det gør den til den bedste danske udgivelse om krigen, der hidtil er udgivet". 
 
Så kontant var den mundtlige boganmeldelse, som Mikael Ehrenreich, direktør i Dansk Udenrigspolitisk Selskab, mandag gav ved lanceringen af bogen Borgerkrigen i Syrien – historisk, kulturelt og politisk, som Forsvarsakademiet netop har udgivet. 
 
Bogen tager sit udspring i en konference med samme navn i april 2014, hvor en række forskere drøftede konflikten og dens baggrund. Det kom der 13 kapitler ud af, som bl.a. tager læseren helt tilbage til det Osmaniske rige, beskriver den militære opbygning, forklarer de regionale sammenhænge og de nye mediers betydning i konflikten, samt til slut giver bud på, hvad der kan gøres. 
 
Det er major Lars Cramer-Larsen fra Forsvarsakademiet og Ph.d. Carsten Jensen, Københavns Universitet, som har redigeret bogen og selv har bidraget med et par kapitler. Og ifølge anmelderen ved boglanceringen har deres indsats givet pote. 
 
- På trods af nogle stilistiske indvendinger skal min hovedkonklusion være, at dem der læser bogen vil forstå, hvad der sker i Syrien og få nogle af svarende på hvorfor. Bogen har et fagligt højt niveau og den korte produktionstid giver bogen en aktualitet, som er sjælden for bogudgivelser, sluttede Michael Ehrenreich sin boganmeldelse og opfordrede alle, der vil forstå borgerkrigen i Syrien, til at læse bogen. 

Bestil eller download bogen 
Både konferencen og bogen er kommet i stand via samarbejdsprojektet COMER (Copenhagen Middle East Research Programme), der inddrager forskere fra Forsvarsakademiet og Institut for Statskundskab ved Københavns Universitet.