Andreas Graae forsker i droner, kunstig intelligens og autonome våbensystemer, og i hvordan disse teknologier forandrer nutidens og fremtidens kamppladser. Dette indbefatter især det stadigt mere komplekse forhold mellem menneske og maskine, herunder hvordan stigende automatisering og decentralisering udfordrer menneskelig kommando og kontrol, men også hvordan machine learning og remote sensing kan afhjælpe fremtidens udfordringer i den militære opgaveløsning.

 

 • Ukraine - Droner + kunstig intelligens KN Lasse Kronborg: Cyberdomænet (operativt perspektiv)

 

Forsvarsakademiets forskere og vidensmedarbejdere udtaler sig i kraft af deres vidensfaglige virke eller som privatpersoner. De udtaler sig ikke på vegne af Forsvarsakademiet, Forsvaret, Forsvarsministeriet eller andre myndigheder. Det er udelukkende chefen for Forsvarsakademiet eller udpegede talspersoner, der udtaler sig på vegne af Forsvarsakademiet som myndighed.

Forsvarsakademiets forskere og vidensmedarbejdere har ikke kendskab til Forsvarets aktuelle planer, beholdninger, politikker og strategier under udvikling etc. og kan således ikke udtale sig herom. Der henvises derfor til Forsvarskommandoen og værnene, såfremt der ønskes udtalelser eller informationer herom.

Andreas_Immanuel_Graae_014_Kvadrat

Andreas Graae

 • Jobtitel

  Adjunkt
 • Afdeling

  Institut for Militær Teknologi
 • E-mail

  agra@fak.dk
 • Telefon

  42500054