Opret bruger

Som ansat i Forsvarsministeriets koncern kan du blive oprettet som bruger af ressourcerne, der er tilknyttet biblioteket ved Forsvarsakademiet.

 

Læs mere om adgang og login her

 

Det er ikke muligt for personer, der ikke er ansat i Forsvarsministeriets koncern, at blive oprettet som bruger.

 

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte Forsvarsakademiets Bibliotek

 

Selvbetjening

Din adgangskode til biblioteket og e-ressourcerne er dit MA-nummer (husk de to 00’er) og din adgangskode til din FAK-mail. Hvis du har glemt denne kan du kontakte FAK-IT.

Du kan selv administrere og opdatere dine låneroplysninger herunder dine udlån på biblioteket.
Det gør du ved at logge på biblioteket, og se under dine låneroplysninger. Her kan du bl.a. se dine lån og forny dem hvis det er nødvendigt. Du kan dog ikke forny dine fjernlån. Det vil sige de lån du har fra andre biblioteker. Det skal vi nok gøre for dig. Men giv os besked før lånet udløber, for så kan vi bedre nå det.

Er du ikke ansat eller studerende på Forsvarsakademiet, men tilknyttet Forsvaret, kan du oprette dig som bruger her på siden. Husk at din adgangskode bliver sendt til din MIL-mail. Du skal derfor på din MIL- eller FIIN-konto og hente oplysningerne dér, inden du kan begynde at bruge biblioteket.

Er du ikke tilknyttet Forsvaret, kan du desværre ikke oprette dig som bruger af biblioteket. Den fysiske samling er tilgængelig fra www.bibliotek.dk. Bestillinger skal derfor afgives dér, så ekspederer vi dem videre til dit bibliotek.

Når du besøger biblioteket i bygning 75 på Forsvarsakademiet, kan du selv låne og aflevere dine bøger.

Når du skal låne, indtaster du dit MA-nummer (husk de to 00’er) og en selvvalgt 4-cifret kode. Denne kode får du enten ved henvendelse til os på mail, telefonisk eller ved personligt fremmøde.
Når du har indtastet dette, lægger du de materialer du ønsker at låne på pladen under skærmen.

Din lånetid er som udgangspunkt 2 måneder. Du kan forny dine lån ved at logge på dine låneroplysninger via katalogen fra hjemmesiden.

Når du skal aflevere, lægger du materialerne på pladen under skærmen. Vent til skærmen har registreret din aflevering, og placér materialet på bogvognen.

Hvis du afleverer for sent sker der ikke noget. Men hvis du beskadiger materialet, kan du se frem til at skulle erstatte det.  

De materialer som du har bestilt og endnu ikke er afhentet, vil stå på ventehylden. Materialet er udlånt til dig, så du behøver ikke gøre andet, end at hente det.  

Forsvarsakademiets bibliotek er del af det nationale bibliotekssamarbejde i Danmark. Det betyder, at vi både kan låne fra og udlåne til andre biblioteker i Danmark. Det vil sige, hvis bogen ikke er på Forsvarsakademiets bibliotek eller er udlånt, kan vi skaffe bogen hjem fra et andet bibliotek. Det er det der hedder fjernlån.

Fjernlån er lån fra andre biblioteker, hvor Forsvarsakademiets bibliotek låner materialet fra et andet bibliotek. Ved fjernlån er lånetiden som regel 1 måned, med begrænset mulighed for forlængelse. Husk derfor at hold øje med hvornår du skal aflevere og giv os besked, hvis du ønsker lånetiden forlænget. Så vil vi forsøge at gøre det for dig. 

Forsvarsakademiets bibliotek anbefaler, at du opretter dig på bibliotek.dk og hér foretager dine bestillinger af bøger, som vi ikke selv har i samlingen. Her kan du også bestille tidsskriftsartikler fra tidsskrifter, som vi ikke har abonnement på.

Bor du i Københavnsområdet og har mulighed for at møde op på Forsvarsakademiet, kan du benytte biblioteket som dit afhentningssted. Det vil sige det bibliotek du ønsker dine fjernlån sendt til. Bemærk dog at dette kun gælder for Forsvarets ansatte.

Hvis du ikke bor i Københavnsområdet eller ikke har mulighed for at komme på biblioteket på Forsvarsakademiet, anbefales det at du bestiller dine bøger via bibliotek.dk. Her kan du vælge det bibliotek som du vil hente dine lånte materialer fra.

 • Forsvarsakademiets bibliotek indkøber selv materialer så længe det har relevans for uddannelsen og forskningen på Forsvarsakademiet. Har du et forslag til et bogkøb eller et tidsskriftsabonnement, hører vi meget gerne om det.

  Forsvarsakademiets bibliotek står ligeledes for indkøb, registrering og opbevaring af klassesæt. Kontakt Forsvarsakademiets bibliotek herom.
   
 • Er du tilknyttet Forsvarsakademiet har du også mulighed for selv at indkøbe bøger via en formular på FAK SERVICE - du kan tilgå formularen her.

  Login til FAK SERVICE: 
  Brugernavn: 00 + MAnr.
  Kode: den samme som til fak.mail/internettet

  OBS! 
  Husk at tilføje CH i formularen - bestillingen bliver ikke sendt til leverandør før CH har godkendt. 
  Rekvirent skal kvittere for modtagelse af bestilling på FAK SERVICE, fremgår via formularen. 

  Forventet leveringstid: 10 hverdage for danske udgivelser og 15 hverdage for udenlandske udgivelser.
Sidst opdateret 17. april, 2024 - Kl. 08.40