Brigadier Paul Lokech, Ugandan Contingent Commander serving with the African Union Mission in Somalia (AMISOM), hands out free packets of biscuits to children near to where Ugandan soldiers and doctors serving with the African Union Mission in Somalia (AMISOM) were providing free medical check-ups and treatment in the Kaaran district of the Somali capital Mogadishu.

Foto: Stuart Price

Formålet med Somalia kulturforståelsesfolder er at oplyse, råde og vejlede udsendt dansk personel i kulturelle forhold, der gør sig gældende i Somalia. Folderen er ikke en erstatning for eksisterende bestemmelser og vejledninger på området, men et supplement.

 

Under udsendelse til missionsområdet langs Somalias kystlinie og i de omgivende lande vil du i større eller mindre grad være i kontakt med somaliere. For at mindske risikoen for misforståelser skal du have kendskab til de vigtigste kulturelle forhold, herunder skikke, normer og sædvaner, som har indflydelse på den måde somaliere lever på.

 

Husk: De råd og den vejledning som gives i denne folder er ikke udtømmende. Brug denne folder som en introduktion. Forbered dig på, hvordan de kulturelle forhold kan være og forvent at se og lære mange variationer af det berørte og nye ting om det somaliske folk i takt med at du møder dem. Der er store kulturelle forskelle mellem fiskeren, politichefen og politikeren fra det samme område. Ligesom at der er store forskelle fra nord til syd og til den enorme somaliske diaspora – større end de interne forskelligheder, man vil kunne finde i et land som Danmark.

  • Udgiver

    Institut for Sprog og Kultur

  • Udgivelsesdato

    12. december, 2015

Hent publikation