Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
 Lær et nyt sprog på to år og oplev en ny kultur

Vil du tæt på en fremmed kultur, lære at træffe svære beslutninger – og tale et nyt sprog på bare to år?

Som sprogofficer fungerer du som vejleder for danske soldater overfor den lokalbefolkning, vi er udsendt i blandt. Det betyder, at du skal kunne tolke mellem forskellige sprog, men også at du skal kunne tolke mellem forskellige kulturer, så vi undgår misforståelser på vores missioner.

Sprogofficersuddannelsen er en hård uddannelse. Du skal være parat til at bruge mange timer på lektier og fysisk træning både under og efter undervisningen – hver dag. Til gengæld får du et fantastisk kort på hånden, som giver dig masser af muligheder og oplevelser ud over det sædvanlige. Du får løn og logi under uddannelsen. Til gengæld skal du være villig til at blive udsendt med Forsvaret mindst en gang inden for fire år efter uddannelsen. 

I sommeren 2017 starter nye hold i russisk og arabisk. Uanset hvilket sprog du selv foretrækker, kan det være, at vi efter optagelsesprøverne tilbyder dig optagelse på en anden sprogretning.Camilla startede på uddannelsen som sprogofficer i russisk uden at kunne et ord russisk. Hør hende fortælle om sin dagligdag, om hvad hun har lært om Rusland og hvad, der har overrasket hende under uddannelsen.


Johan har altid været fascineret af Mellemøsten og er tidligere uddannet journalist. Hør ham fortælle om sin dagligdag som sprogofficersstuderende i arabisk – og om at få åbnet et vindue ind til den arabiske verden.

Prøv sprogtesten