Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 


Kig på adgangskravene for den uddannelse, du vil søge ind på. Du finder adgangskravene under den specifikke uddannelse. Se alle uddannelser her

Inden du møder op til optagelsesprøven

For at blive taget i betragtning til optagelsesprøven, skal du sende en ansøgning. Det er vigtigt, at du medsender en motiveret ansøgning, CV, kopier af dine eksamensbeviser, relevante udtalelser og relevante lægelige oplysninger.


Når vi modtager din ansøgning, foretager vi en helbredsscreening. Derfor har vi brug for en del helbredsmæssige oplysninger om dig. Dem skal du give i forbindelse med, at du udfylder ansøgningsskemaet. Har du brug for at vedhæfte dokumentation, kan du i de fleste tilfælde finde dem på sundhed.dk


Går du videre i processen modtager du et link til en intelligenstest, som du har fem dage til at besvare. Testen tager ca. 45 min. Det er en god idé, at have fuldstændig ro under sin besvarelse, testen skal gennemføres uden pauser, da du ikke kan tage en del af testen og vende tilbage og tage resten af testen, på et senere tidspunkt. Online intelligenstesten bliver efterfølgende valideret til selve optagelsesprøven. 


Går du igen videre i processen modtager du en personlighedstest på mail, som du igen har fem dage til at besvare. Personlighedstesten tager ca. 60 min. Samtidigt bliver du opfordret til at selv booke en tid til din optagelsesprøve.

Såfremt du ikke går videre i processen, vil du modtage et skriftligt afslag på din ansøgning på mail eller e-boks.


Optagelsesprøven

Når du søger om optagelse på en af officersuddannelserne og opfylder de formelle adgangskrav, bliver du inviteret til optagelsesprøve. Her skal du gennemgå en række tests, der tilsammen giver et billede af, om du er egnet som officer. På baggrund af optagelsesprøven vurderes det, om du kan optages på en officersuddannelse.


Optagelsesprøven varer en dag og gennemføres ved Forsvarets Rekruttering i Ballerup (Jonstruplejren) på Sjælland.


Forløb:

  • Løbetest minimum 2200 meter på 12 minutter
  • Styrketest
  • Kognitive prøver og supplerende intelligenstest
  • Interview
  • Helbredsundersøgelse 

Vurdering af optagelsesprøven

Efter optagelsesprøven gennemføres der en optagelseskommission, hvor der foretages en helhedsvurdering af dig og dit potentiale til uddannelsen og jobbet som officer vurderes. Optagelseskommissionen er sammensat af en kommissionsformand, en udvælgelsespsykolog og en repræsentant fra den officersskole, som du søger optagelse på. Du deltager ikke selv i kommissionen.

En vigtig del af afprøvningen til officer er at undersøge dit lederpotentiale. Der er ikke en enkelt kompetence, der afgør, om du er egnet som leder, men en helhedsvurdering udefra din ansøgning og dine resultater. Vi kigger bl.a. efter sociale kompetencer, selvdisciplin, psykisk robusthed og selvtillid.

 Resultat af optagelsesprøven

Ca. 3 uger efter optagelsesprøven vil du modtage svar på mail eller i din e-boks. Her vil det fremgå, om du vurderes egnet, ikke egnet eller om vi gerne vil se en ny ansøgning indenfor et til tre år. Hvis du vurderes egnet, kan du blive tilbudt en uddannelsesplads på Forsvarets officersuddannelse.