Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 


Kig på adgangskravene for den uddannelse, du vil søge ind på. Du finder adgangskravene under den specifikke uddannelse. Se alle uddannelser her


Inden du møder op til optagelsesprøven

For at blive inviteret til optagelsesprøven, skal du sende en ansøgning. Det er vigtigt, at du medsender motiveret ansøgning, CV, kopier af dine eksamensbeviser, relevante udtalelser og relevante lægelige oplysninger.


Når vi modtager din ansøgning, foretager vi en helbredsscreening. Derfor har vi brug for en del helbredsmæssige oplysninger om dig. Dem skal du give i forbindelse med at du udfylder ansøgningsskemaet.


Inden optagelsesprøven vil du modtage en mail med et online link til en personlighedstest, som du skal udfylde inden du møder til selektionen. Testen tager ca. 45-60 minutter at besvare. Det anbefales at du udfylder testen under rolige omgivelser.Optagelsesprøven

Når du søger om optagelse på en af officersuddannelserne og opfylder de formelle adgangskrav, bliver du inviteret til optagelsesprøve. Her skal du gennemgå en række tests, der tilsammen giver et billede af, om du er egnet som officer. På baggrund af optagelsesprøven vurderes det, om du kan optages på en officersuddannelse.


Optagelsesprøven varer to dage og gennemføres ved Forsvarets Rekruttering i Ballerup på Sjælland.


Dag 1:

  • Planlægningsopgave
  • Personlige spørgeskemaer
  • Styrketest (Coretest, niveau 2)
  • Løbetest (Coopers test) minimum 2.400 meter på 12 minutter
  • Intelligenstest og kognitive prøver


Dag 2:

  • Gruppeprøve
  • Helbredsundersøgelse
  • PsykologsamtaleVurdering af optagelsesprøven

Efter optagelsesprøven gennemføres der en optagelseskommission, hvor der foretages en helhedsvurdering af dig og din egnethed til jobbet som officer vurderes. Optagelseskommissionen er sammensat af en kommissionsformand, en udvælgelsespsykolog og en repræsentant fra den officersskole, som du søger optagelse på.

En vigtig del af afprøvningen til officer er at undersøge dit lederpotentiale. Der er ikke en enkelt kompetence, der afgør, om du er egnet som leder. Vurderingen sker på baggrund af et samlet billede af dine evner. Vi kigger bl.a. efter sociale kompetencer, selvdisciplin, psykisk robusthed og selvtillid.Resultat af optagelsesprøven

1-3 uger efter optagelsesprøven vil du modtage svar i din e-Boks, på om du er optaget på officersuddannelsen. Her vil det fremgå, om du vurderes egnet, ikke egnet eller om vi gerne vil se en ny ansøgning indenfor et til tre år. Hvis du vurderes egnet, vil du snarest herefter modtage en kontrakt, og du vil få kontaktoplysninger til den søgte uddannelse, som du kan kontakte, hvis du har spørgsmål.

En uddannelse i Forsvaret stiller store krav til din fysiske form, og du vil derfor blive testet ved optagelsesprøven. Du skal bestå den fysiske test, for at gå videre i prøveforløbet. Vi anbefaler at du træner inden du kommer. Der er bestemte krav som skal være opfyldt inden man begynder på uddannelsen. Du kan læse om kravene under hver enkelt uddannelse. Hvis du ikke består den fysiske test, vil dette indgå i den samlede vurdering. Hvis det samlet vurderes, at du passer på officersprofilen, så vil du i de fleste tilfælde blive inviteret til en fornyet fysisk test. Hvis du heller ikke består denne test, så vil du ikke kunne tilbydes en uddannelsesplads.