Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
Våben- og elektronikteknisk officer i Flyvevåbnet
Våben- og elektronikteknisk
officer
Har du en elektronikteknisk baggrund på (professions)bachelorniveau? Som våben- og elektronikteknisk officer i søværnet har du ansvaret for, at skibet kan kæmpe. Som officer i Søværnet bliver du en del af skibets ledelse, og du har ansvaret for skibets højteknologiske udstyr, herunder  våben-, sensor- og kommando- og kontrolsystemer.

Du er nøglepersonen, når elektroniksystemer skal opgraderes og moderniseres. Som kommende officer bliver du også grundigt uddannet og trænet i ledelse.

På uddannelsen lærer du Søværnets udstyr at kende og at gå forrest som højteknologisk leder i alt lige fra farvands- og miljøovervågning til internationale maritime operationer.
Du kan søge nu!

Uddannelsesstart
August 2018

Ansøgningsfrist
Forventeligt foråret 2018

For at blive optaget skal du have en af følgende adgangsgivende uddannelser eller tilsvarende:

  • En bacheloruddannelse i: Teknisk videnskab i robotteknologi, Teknisk videnskab i mekatronik, Teknisk videnskab i elektronik og IT, Informations- og kommunikationsvidenskab, Informationsteknologi
  • eller professionsbacheloruddannelsen Diplomingeniør i elektronik.
  • Du skal have gode engelsk og dansk kundskaber.


Udover de ovennævnte adgangskrav skal du:Helbredskrav:

Under uddannelsen får du ca. 21.400 kr. om måneden i løn.


Efter endt uddannelse har du jobgaranti i Forsvaret, og får som premierløjtnant ca. 28.700 kr. om måneden i løn plus pension på ca. 17%. Du har ret til en række ydelser, fx når du er på øvelse, og du optjener afspadsering, hvis du har overarbejde.

Mange kadetter bor i Nyboder, tæt på uddannelsen, Forsvarets Bibliotekscenter på Kastellet - og ikke mindst alle studiekammeraterne. Når du er optaget som kadet, vil du have mulighed for at søge om en studiebolig i Nyboder under din uddannelse, og vi vil forsøge at tilbyde en til alle, der søger.

Officersuddannelsen er ikke som andre uddannelser. Du skal have styr på din teori, men det er lige så vigtigt, at du kan holde hovedet koldt i stressede situationer - for det kan ende med at handle om liv eller død. Derfor har vi ofte hovederne oppe af bøgerne og ude i den virkelig verden, hvor vi øver os igen og igen og igen i at træffe de afgørende beslutninger, når det virkelig gælder. Det kræver, at du har en særlig karakter, og at du og dit team kan stole på hinanden. Dannelse og kammeratskab er derfor en lige så essentiel del af din uddannelse, som teori og træning. Her kan du blive klogere på, hvordan det er at uddanne sig som leder på Forsvarsakademiet - med kadetternes egne ord og billeder.

Dit første job bliver fx som våbenteknisk officer, dvs. premierløjtnant på en fregat (som Ivar Huitfeldt) eller på et støtteskib (som Absalon).
Du kan også blive elektronikteknisk officer på en fregat (som Ivar Huitfeldt) eller på et støtteskib (som Absalon).

For at blive udnævnt til kaptajnløjtnant skal du tage de relevante videreuddannelseskurser, og efter nogle års tjeneste har du mulighed for at tage en Master i Militære Studier og blive udnævnt til orlogskaptajn. Du bliver dog også eftertragtet som leder i det civile med en uddannelse fra Forsvarsakademiet.

Her kan du se nogle videoer om, hvad man fx kan komme til at lave som officer efter endt uddannelse.

Vil du vide mere om formål, læringsmål, omfang og struktur i uddannelsen til våben- og elektronikteknisk officer, kan du hente studieordningen her.