Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
 
 

Kultur og kontaktfærdigheder 

Du vinder ved at kende kulturen – også din egen!

Forsvaret deltager i en række internationale missioner, opgaver og samarbejder under fremmede himmelstrøg. En fælles forudsætning for at kunne løse langt de fleste militære opgaver er god kontakt til og med den lokale befolkning, de lokale myndigheder, internationale organisationer m.fl.

Derfor skal de involverede soldater have kendskab til kulturen i landet.

Kontaktfærdigheder

I tidens militære operationsmiljø afhænger en vellykket mission af evnen til positivt at kunne nyttiggøre relationer med fremmede individer, organisationer eller militære enheder.

Den erkendelse er opbygget i kraft af Forsvarets internationale indsatser, der, ved siden af kamp, i høj grad har handlet om kontaktfærdigheder rettet mod relationsopbygning. Blandt andet fordi Forsvaret har været og er beskæftiget med kapacitetsopbygning og fordi gode relationer kan bruges til egen sikring, efterretningsindhentning og effekt.

En soldats færdigheder kan således ikke længere deles op i kampfærdigheder på den ene side og kontaktfærdigheder på den anden. Kontaktfærdighederne udgør en integreret del af en soldats færdigheder.


Vil du vide mere...

Under Missioner og Sprog kan du læse om Danmarks internationale engagementer, og få oversigter over lær-selv-ressourcer, anbefalet læsning om landet, FSS udgivelser om landets kultur og et link til rekvisition af materiale og støtte fra FSS.
Sidst opdateret 28-01-2020 - kl. 08:50

Kulturforståelse

Afghanistan
Danmark     
Irak
 
Kurdisk (Irak)
Kosovo 
Kuwait 
Mali 
Somalia 

Kulturlandestudier

Somalia 
Mali
 
Syrien 
Sydsudan