Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Rosenkjærpris-modtager: Du kan være med til at forebygge terrorisme

  Indholdsområde

   
   
   

  Rosenkjærpris-modtager: Du kan være med til at forebygge terrorisme 

  Anja Dalgaard-Nielsen, chef for Institut for Strategi og vinder af P1 Rosenkjærprisen 2017, har med formidlingen af sit forskningsområde skabt fokus på, hvordan vi alle kan være med til at forebygge terrorisme. Hør mere i vores interview med Anja.

  06-12-2017 - kl. 13:20
  "Krigen mod terror", som Bush formulerede det i sin tid, er et overstået kapitel. Ikke fordi at der ikke længere er terrorhandlinger, men fordi der i dag er en større forståelse for, at terror ikke kan bekæmpes med militære midler alene.

  Det er en af hovedpointerne i Anja Dalgaard-Nielsens formidling af hendes forskning inden for radikalisering og ekstremisme.

  Der er mange lag i bekæmpelsen af terrorisme, og ifølge Anja ligger der en ikke uvæsentlig rolle i lokalsamfundene. For når unge tager til Syrien og tilslutter sig IS, så er det langt hen ad vejen, fordi de ønsker at indgå i et fællesskab, de ikke har fundet andre steder. Bliver vi bedre til at inddrage unge i fællesskaber lokalt, så kan vi bidrage til forebyggelsen af radikaliseringen af unge.

  Hør Anja fortælle om aspekterne i hendes forskning: