Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Nyt policy brief om USA's exit fra Iranaftalen

  Indholdsområde

   
  Nyt policy brief om USA's exit fra Iranaftalen 
   

  Nyt policy brief om USA's exit fra Iranaftalen 

  23-05-2018 - kl. 08:24
  Den 8. maj annoncerede præsident Trump, at USA trækker sig ud af Iranaftalen, også kendt som The Joint Comprehensive Plan of Action (JCPOA). I den nye strategiske situation, der nu foreligger, argumenterer et nyt policy brief fra Forsvarsakademiet, at det vil være i Danmarks og EU's interesse:

  • At arbejde for fortsat efterlevelse af Iranaftalen og en mulig tilbagevenden for USA til den multilaterale aftale.
  • At modstå pres fra USA om at indføre nye, hårde sanktioner mod Iran, da dette vil føre til aftalens umiddelbare kollaps.
  • At tilrettelægge en ny overbevisningsstrategi i forhold til Trump i tilfælde af personudskiftninger blandt de sikkerhedspolitiske rådgivere i Det Nationale Sikkerhedsråd.
  • At forhindre en amerikansk strategi, der satser på regimeforandring og eventuel militær indgriben mod den nukleare infrastruktur i Iran.

  Disse anbefalinger begrundes i, at:
  1. USA's beslutning om at trække sig ud af Iranaftalen ikke er sagligt funderet, men snarere udtryk for en ideologisk omvæltning i amerikansk politik.
  2. USA's exit fra Iranaftalen underminerer den internationale retsorden og sender et meget dårligt signal til andre i det internationale system om troværdigheden og stabiliteten af forpligtende våbenkontrol- og nedrustningsaftaler.
  3. USA's exit fra Iranaftalen fører det internationale samfund tættere på en altomfattende krig i Mellemøsten mellem et utal af nye alliancepartnere og militære stormagter i regionen.Det nye policy brief indeholder ligeledes en oversigt over Iranaftalens konkrete indhold, Det Internationale Atomenergiagenturs (IAEA) monitorering af Irans efterlevelse af aftalen samt en mere grundig analyse af Trump-regeringens bredere syn på det fremtidige forhold mellem USA og Iran.

  Læs briefet her:
  http://www.fak.dk/publikationer/Pages/USAsEXIT%20FRA%20IRAN%20AFTALEN.aspx