Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Nyt policy brief om den politiske og sikkerhedsmæssige situation i Afghanistan

  Indholdsområde

   
   
  Nyt policy brief om den sikkerhedspolitiske situation i Afghanistan
   

  Nyt policy brief om den politiske og sikkerhedsmæssige situation i Afghanistan 

  Læs det nye policy brief fra Institut for Militære Operationer, der omhandler en række større forandringer, der ventes at transformere det politiske og sikkerhedsmæssige landskab i Afghanistan.

  29-05-2019 - kl. 16:02
  De pågående forhandlinger mellem USA og Taliban, muligheden for en pludselig amerikansk tilbagetrækning, det kommende præsidentvalg, den kontroversielle forlængelse af præsident Ghanis mandat, den politiske modstand mod dette samt en fortsat svækkelse af Afghan National Army er eksempler på ting, der på kort sigt vil have betydning for Afghanistans fremtid.

  Læs mere i det nye policy brief Afghanistan: Status on Peace, Politics, and Resolute Support Mission, skrevet på baggrund af konsulenterne David Vestenskov og Hüseyin Yücels, Institut for Militære Operationer ved Forsvarsakademiet, besøg i Kabul i maj 2019.

  Vestenskov og Yücel aflagde besøget i Kabul med henblik på at afdække den politiske og sikkerhedsmæssige situation, hvoraf de finder, at flere større hændelser inden for kort tid ventes at påvirke det politiske og sikkerhedsmæssige landskab i Afghanistan.

  Læs policy briefet her