Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Ny rapport om forholdet mellem Afghanistan og Pakistan

  Indholdsområde

   
   
   

  Ny rapport om forholdet mellem Afghanistan og Pakistan 

  Ny rapport stiller skarpt på, hvordan tiltag inden for sikkerhedssamarbejde og øget samhandel kan forbedre forholdet mellem Afghanistan, Pakistan og omkringliggende lande.

  22-06-2017 - kl. 16:28
  Forsvarsakademiet og Pakistans National University of Sciences and Technology (NUST) afholdte ultimo 2016 en konference i Islamabad med titlen “Peace, Growth and Empowerment: Promoting Regional Connectivity”. Konferencen var arrangeret med henblik på at identificere tiltag, som kan forbedre det samarbejdet mellem Afghanistan, Pakistan og i regionen generelt på områder som sikkerhed, forskning og handel for derigennem bidrage til tillidsopbygning og stabilisering.

  Konferencen var en del af det danske freds- og stabiliseringsprogram for Afghanistan og Pakistan, hvor FAK har en implementerende rolle, som facilitator for projekter mellem forskere, officerer og embedsmænd fra de to lande. Afghanistan, Pakistan og den omkringliggende region står i dag overfor stadig voksende sikkerhedspolitiske udfordringer, og et større fokus på økonomi og handel kunne bane vejen for større tillid mellem de to parter, hvilket på sigt er nødvendigt for at styrke samarbejdet.

  På baggrund af konferencen har FAK og NUST i samarbejde udarbejdet rapporten ”Approaching Regional Coherence - Promoting Security Cooperation and Economic Connectivity in South Asia”. Rapporten fremhæver flere innovative forslag, som kombinerer samarbejde om sikkerhed og økonomi, og endvidere præsenteres et overblik over de samarbejdsmuligheder, der allerede eksisterer samt de si
  kkerhedspolitiske udfordringer, der forhindrer et samarbejde på nuværende tidspunkt mellem de regionale aktører.

  Rapporten kan med fordel læses af eksperter, diplomater, politikere, officerer med særlig interesse for udviklingen i Afghanistan, Pakistan og den omkringliggende region.

  Læs rapporten her