Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Lyt til store fortællinger fra Søværnets historie i Forsvarsakademiets podcastserie

Indholdsområde

 
 
I røg od damp for Danmark
 

Lyt til store fortællinger fra Søværnets historie i Forsvarsakademiets podcastserie 

Hvad skete der, da Danmarks første ubåd forliste i en ulykke i 1916? Og hvorfor sænkede Danmark selv sin flåde i 1943? Bliv klogere på dette og meget mere i den historiske podcastserie.

11-04-2019 - kl. 12:46
Podcastserien I røg og damp for Danmark - fortællinger fra den danske flådes historie præsenterer spændende fortællinger fra Søværnets historie, som du nu kan lytte til på Podbean. Serien består af to afsnit, der vil gøre dig klogere på spændende fortællinger med highlights fra den danske flådes 500 år lange historie.

I studiet er Søren Nørby, ph.d. og forsker ved Institut for Militærhistorie, Kulturforståelse og Krigsteori, og interviewer Edith Lauglo Endsjø, kommunikationskonsulent. Se playlisten med podcastserien på Podbean og del den gerne med dit historieinteresserede netværk.

 


  • Afsnit 1: Fortællingen om ulykken og forliset af Danmarks første ubåd ’Dykkeren’ i 1916.

    Lyt til den spændende fortælling om forliset af Danmarks første ubåd ’Dykkeren’ i 1916. En historie om hvorfor Danmark fik ubåde som nyt våbensystem, hvilke opgaver ubådene havde under Første Verdenskrig, og hvad der skete, da Danmarks første ubåd ’Dykkeren’ forliste i en ulykke. En historie om lederskab, mod, liv og død.