Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Forsvarsakademiet og DIIS værter for rundbord med fokus på geo-strategiske og politiske udfordringer i Østersøen

  Indholdsområde

   
   
  Rundbord
   

  Forsvarsakademiet og DIIS værter for rundbord med fokus på geo-strategiske og politiske udfordringer i Østersøen 

  Den 10. oktober 2018 var Forsvarsakademiet vært ved et rundbord sammen med DIIS (Dansk Institut for Internationale Studier).

  15-10-2018 - kl. 14:56
  Rundbordet havde deltagelse af Forsvarsministeren samt policy makers, beslutningstagere, repræsentanter fra den operative del af Forsvaret samt fra det diplomatiske miljø og forskningsverdenen.

  Rundbordet fokuserede på de geo-strategiske og sikkerhedspolitiske udfordringer Danmark, allierede og partnere oplever i Østersø-regionen, herunder udviklingen i trusselsbilledet særligt i forhold til Rusland samt muligheder for afskrækkelse.

  Ved rundbordet gav Forsvarsministeren sit bud på truslen fra Rusland, hvorefter ministeren indgik i en informativ og engageret diskussion med de inviterede. Herefter præsenterede tre internationale eksperter deres perspektiver på Ruslands tilgang til moderne krigsførelse, udviklingen i den amerikanske tilgang til håndteringen af Rusland samt Vestens muligheder for afskrækkelse. Til sidst var der afsat tid til diskussion blandt alle deltagere.