Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Forsvarsakademiet modtager bevilling på 2,7 mio. kr. til forskning i forhold mellem affekt og sikkerhedspolitiske styreformer i byrum

  Indholdsområde

   
   
   

  Forsvarsakademiet modtager bevilling på 2,7 mio. kr. til forskning i forhold mellem affekt og sikkerhedspolitiske styreformer i byrum 

  Maya Mynster Christensen, lektor ved Forsvarsakademiet, har modtaget en bevilling på 2,7 millioner kroner fra Danmarks Frie Forskningsfond til projektet ’Affective Prevention: Partnership Policing and the Transformation of Urban Governance’.

  14-05-2019 - kl. 12:57
  Nye trusler forbundet med organiseret kriminalitet og terrorisme har gjort byen til det primære rum for interventioner målrettet befolkningsgrupper, der er i – eller er i risiko for at blive mobiliseret til voldelige og/eller ekstremistiske netværk. Den tilsyneladende diffuse, hybride og komplekse natur af disse trusler har aktiveret frygt blandt byens borgere. Denne subjektive frygt er i stigende grad blevet genstand for bypolitisk styring.

  Dette projekt undersøger, hvordan affektpolitik implementeres, forhandles og praktiseres i forebyggende indsatser målrettet ekstremisme og bandekriminalitet. Projektet udføres i samarbejde med lektor Mette-Louise Johansen og ph.d.-studerende Anna Bræmer Warburg ved Aarhus Universitet. Gennem etnografiske studier bidrager projektet med ny empirisk viden og teori om forholdet mellem affekt og nye sikkerhedspolitiske styreformer i byrum.

  Yderlige informationer og kontakt

  Projektleder, Lektor ved Institut for Militære Operationer, Maya Mynster Christensen via e-mail mmch@fak.dk.