Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
Referenceværktøjer 
 

Referencer 

Stil

Uanset om du er forsker eller under uddannelse, er formålet med referencer det samme; nemlig at give din læser mulighed for at identificere hvilke dele af din tekst der er dine egne meninger, og hvilke der er andres samt at give læseren mulighed for at genfinde dine kilder.

Der findes utallige referencestile, som forslag til, hvorledes man kan stille informationerne om kilderne op på en forståelig og logisk måde. FAK har besluttet sig for at bruge "The Chicago Manual of Style". FVC har udarbejdet en vejledning til stilen, som du finder her.

Værktøj

Et referenceværktøj gør det nemt at organisere dine referencer. Det skaber overblik det materiale, du har indsamlet, og kilderne i dine tekster. Samtidigt gør værktøjet det nemmere at indsætte referencer i teksten og udarbejde litteraturlister.

FVC anbefaler Zotero til FAKs studerende; det er nemt, overskueligt og gratis. Samtidigt gør Zotero det på en enkel måde muligt at indsætte referencer efter ”The Chicago Manual of Style” både i teksten og i litteraturlisten, som systemet generer ud fra de referencer, der findes i teksten. FVC har udarbejdet en vejledning til Zotero, som du finder her.

Sidst opdateret 31-05-2018 - kl. 13:20