Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

  Indholdsområde

   
  Nyheder 
   

   

  Sidst opdateret 10-08-2018 - kl. 12:41

    -  

      
  View RSS feed


  15-10-2018
  Internationale eksperter skal gøre Forsvaret klogere på fremtidens krigsførelse
  Forsvarsakademiet holder i slutningen af november en stort anlagt signaturkonference under temaet ”The Future of War”. Omdrejningspunktet vil være de politiske, teknologiske og strategiske forandringer, som verdens væbnede styrker står overfor.


  15-10-2018
  Forsvarsakademiet og DIIS værter for rundbord med fokus på geo-strategiske og politiske udfordringer i Østersøen
  Den 10. oktober 2018 var Forsvarsakademiet vært ved et rundbord sammen med DIIS (Dansk Institut for Internationale Studier).


  11-10-2018
  Forsvarsakademiet medvært ved 2018 Cooperative Strategy Forum med fokus på trusler og samarbejde i Østersøen
  Den 9.-10. oktober 2018 holdt FAK et højniveau forum i samarbejde med den amerikanske flåde (Pentagon’s Office of the US Chief of Naval Operations – OPNAV), US Nawal War College og den Washington DC baserede tænketank Center for Naval Analysis (CNA).


  09-10-2018
  Anja Dalgaard-Nielsen ansat som Professor II ved SEROS
  Anja Dalgaard-Nielsen ansættes 1. dec. som Professor II ved Centre for Risk Management and Societal Safety ved Universitetet i Stavanger. Professoratet er en 20% stilling, der oppebæres ved siden af Anjas stilling som chef for Institut for Strategi.


  08-10-2018
  Søg Master i Militære Studier nu
  Er du officer eller civilt ansat i Forsvaret og vil du videreuddanne dig til de højeste leder- og chefniveauer i Forsvaret? Så er der nu åbent for ansøgninger til Master i Militære Studier og Operations- og Føringsuddannelsen med opstart medio maj 2019.


  31-08-2018
  Ekspert vil sætte den militære småstats-tænkning til debat
  Danmark har historisk set forhandlet frihed på samme måde som kvægopkøbere forhandler kvæg på Hjallerup marked: Så billigt som muligt. Den indstilling bør debatteres, mener forsker bag ny bog om dansk forsvarspolitik.


  30-08-2018
  Ny bog analyserer den militære trussel fra Rusland
  Hvordan og hvorfor har Rusland brugt militær magt siden Sovjets kollaps i 1991? Og er Rusland overhovedet en militær trussel? De spørgsmål undersøger en række forskere i en ny bog med titlen ’Kreml i krig: Ruslands brug af militær magt.’


  27-08-2018
  Kom med ind i terrorismens dilemmaer
  Følg med, når sikkerhedspolitisk forsker, Anja Dalgaard-Nielsen, sidste års modtager af P1 Rosenkjærprisen, i en række radioudsendelser undersøger de dilemmaer, som vi som enkeltindivider og samfund står over for i forhold til moderne terrorbekæmpelse.


  22-08-2018
  FAK-forsker bliver historisk konsulent ved Søværnet
  Søværnet har ansat Søren Nørby som ny historisk konsulent. Han glæder sig til at komme i gang i den nye stilling, som han varetager sideløbende med sit virke på Forsvarsakademiet.